Територія молодіжної культури

Нещодавно в парку культури та відпочинку “Придніпровський” Кременчука було гамірно й велелюдно – після вимушеної дворічної перерви молодіжний фестиваль “Extreme-zone” знову зібрав на березі Дніпра активну й творчу молодь.

Кожен міг стати активним учасником “молодіжної тусовки”, вибравши собі до вподоби один із 20 напрямків, представлених цьогоріч в рамках фестивалю, або ж просто спостерігати за тим, що відбувається довкола.
А подивитися там було на що! Так, увагу всіх, хто потрапляв у “Extreme-zone” молодіжного фестивалю, привертав екстрим-майданчик, заставлений дерев’яними піддонами, величезними автомобільними шинами й металевими гірками, – місце тренувань і запаморочливих виступів юних скейтбордистів, ролерів, майстрів велотріалу (подолання перешкод).
Один із учасників фестивалю, 14-річний кременчужанин Ярослав Шкляров вчиться виконувати складні трюки на роликах. Він прийшов (точніше, приїхав) в “Extreme-zone”, аби продемонструвати іншим свої вміння. А Максим Бондаренко давно мріяв про “ВМХ” – велосипед, пристосований для виконання трюків. Вперше побачив такий у міському парку, де часто гуляв із батьками. Коли хлопчикові виповнилося дев’ять, його мрія здійснилася. Максим зізнається: щоб вивчити новий трюк, тренуватися потрібно щодня, й він це робить із задоволенням…
Поруч із смугою перешкод для юних байкерів розмістився майданчик любителів силових вправ. Армрестлери – не лише хлопці, а й дівчата – боролися за звання найсильнішого, любителі штанги з’ясовували, хто з них здатен підняти в жимі найбільше “заліза”, а прихильники вуличної гімнастики на паралельних брусах дивували глядачів витривалістю й залізними м’язами. На татамі час від часу виходили борці, щоб продемонструвати бійцівську вправність, а трохи далі змагалися команди з вуличного баскетболу.
На березі Дніпра проходив турнір із пляжного волейболу. Традиційно не обійшлося й без футболу. Хоч любительський чемпіонат і проводився у форматі “міні”, але пристрасті навколо нього вирували максимальні.
Окрім традиційних видів спорту, в рамках фестивалю були представлені й зовсім нові, зокрема ходіння по нейлоновій стрічці.
Юні поціновувачі сучасної музики тим часом уболівали за свої улюблені команди й виконавців композицій у стилях реп і рок. Любителі образотворчого мистецтва, затамувавши подих, спостерігали за створенням місцевою художницею Анжелою Дмитренко справжнього художнього шедевра в техніці аерографії. Вони могли долучитися до прекрасного, ставши учасниками графіті-шоу або потрапивши на майстер-клас малювання аквареллю.
На любителів книги, які завітали в “Extreme-zone”, чекав приємний сюрприз – можливість взяти участь у цікавій безпрограшній вікторині й отримати приз, а також долучитися до “буккроссингу”. В рамках цієї акції усі бажаючі могли вибрати собі книгу до смаку й отримати її безкоштовно – в обмін на власні книжки або ж просто так, щоб потім, прочитавши, віддати її комусь іще.
Ближче до вечора в кременчуцьке небо злетіли тематичні повітряні кульки в рамках акції “Ні – палінню!” Ті, хто вирішив позбутися цієї шкідливої звички, могли обміняти сигарети на цукерки.
Організаторами обласного молодіжного фестивалю “Extreme-zone” традиційно стали Молодіжний парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, управління у справах сім`ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за сприяння міського голови Кременчука Віталія Малецького і народного депутата України Юрія Шаповалова.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.