Через масове харчове отруєння обласна влада звернеться до Кабміну з проханням відновити перевірки підприємців

Вдатися до такого непопулярного засобу Полтавську ОДА змусила подія, що трапилася цими вихідними. Йдеться про масове отруєння людей на поминальних обідах у Миргородському, Шишацькому та Зіньківському районах.
Як прокоментував на щотижневій апаратній нараді директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, за медичною допомогою звернулися 49 осіб, госпіталізували – 37.
– Щоденно проводимо моніторинг. Пацієнти перебувають у інфекційних відділеннях п’яти лікувально-профілактичних закладів області за місцем проживання. Стан здоров’я – стабільний, – поінформував Віктор Лисак. – Тяжких станів немає.
Нині триває розслідування. Задіяні відповідні служби. Причиною надзвичайної події називають, зокрема, і відсутність контролю з боку держави над діяльністю підприємців. Адже в Україні вже два роки діє мораторій на перевірки.
Заступник голови ОДА Роман Товстий запропонував департаменту охорони здоров’я, санепідемстанції, ветеринарній службі провести річний моніторинг нештатних ситуацій, пов’язаних із харчовими отруєннями, продажем неякісних продуктів і страв з них тощо.
– На підставі цього ми направимо лист за підписом голови ОДА на ім’я Прем’єр-міністра України з проханням, щоб зняли обмеження перевірок хоча б у тих галузях, що стосуються життя і безпеки людей, – зазначив Роман Товстий. – Бо, якщо залишити без контролю, маємо отакі випадки. Тим паче, що в області розпочинається оздоровчий період.
Прес-служба Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.