…В ім’я свободи й мирного життя

На кременчуцьких вулицях буйно квітнуть троянди, матусі гуляють зі своїми малюками… Кременчужанин Максим Кочура цього вже ніколи не побачить, не зможе обійняти свого сина. Боєць загинув у Новоселівці, що в районі Авдіївки Донецької області, під час виконання бойового завдання. Авто, в якому він їхав, підірвалося на міні. На фронт Максим Кочура пішов добровольцем у травні 2015 року, останній час служив у
58-й окремій мотопіхотній бригаді. На жаль, наш земляк виявився не єдиним, хто загинув у той день в зоні АТО.
На в’їзді у Кременчук, який став для Максима рідним, полеглого героя зустріли учасники Автомайдану – близько 30 автомобілістів. Прощання із загиблим в зоні АТО кременчужанином відбулося у міському палаці культури. Провести бійця й патріота своєї країни в останню путь прийшли його родичі, друзі, а також зовсім незнайомі люди – на знак вдячності за виконаний до кінця перед Батьківщиною військовий обов’язок. У січні цього року Максимові Кочурі виповнилося 37 років.
Народився Максим у Нікополі Дніпропетровської області. Закінчивши школу в 1996 році, вступив до Кременчуцького професійного ліцею нафтопереробної промисловості, де здобув одразу декілька спеціальностей. Після строкової служби певний час працював на Кременчуцькому колісному заводі.
Свій останній спочинок боєць Максим Кочура знайшов на Свиштівському міському кладовищі Кременчука, у секторі Героїв АТО.
Скільки ще свіжих могил з’явиться там, скільки ще матерів оплакуватимуть загиблих, скільки ще посиротіє дітей і скількох синів ще втратить наша і без того згорьована Україна – цього не відає ніхто. Але кожен із нас мусить робити все, аби загибель Героїв в ім’я свободи й мирного життя не була даремною.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.