Вектори українсько-індійської співпраці

Голова обласної державної адміністрації Валерій Головко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумар Бхарті.
Валерій Головко висловив готовність до співпраці в культурному, освітньому, економічному напрямках. Зазначалося, що Полтавщина, як і вся держава, переживає непрості часи, враховуючи російську агресію на сході України, пов’язану з цим економічну скруту. Але, як потужний аграрний регіон, готова поглиблювати, розширяти стосунки, що склалися роками, в тім числі й на рівні зустрічей представників бізнесових кіл.
Манодж Кумар Бхарті наголосив, що Полтавщина мала тісну співпрацю з Індією ще до здобуття Україною незалежності: в оборонній галузі, стосовно навчання студентів. Наразі 1,2 мільярда мешканців Індії вживають у їжу 14 сортів бобових, щорічно імпортуючи їх із Канади. Україна значно ближче, а Полтавщина має великі можливості для виробництва такої продукції. Пан посол висловив готовність запросити до Індії представників українських спілок сільгосптоваровиробників, фермерів. У свою чергу Індія є потужним експортером товарів широкого вжитку.
– Ми можемо виробляти дешево і якісно, – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індія в Україні, – своїх товарів ми експортуємо в Україну на 115 мільйонів доларів США.  Крім того, зростає потік наших туристів до України.
Манодж Кумар Бхарті запропонував провести Міжнародний день індійської культури  або Міжнародний день йоги. Також можливе проведення фестивалю індійського кіно, зйомок фільму про Україну туристичну.
Українці віком від 25 до 45 років також можуть отримати стипендію на навчання в Індії за більш ніж 60-ма напрямками. Документи потрібно заповнити на сайті Посольства Індії в Україні.
Валерій Головко висловив зацікавленість пропозиціями і у свою чергу запросив індійську делегацію до участі у Сорочинському ярмарку як стартовому майданчику подальшої співпраці з аграріями та промисловцями області.
Учасники зустрічі обмінялися національними сувенірами.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.