Спортивний калейдоскоп

Міні-футбол
У Нових Санжарах відбувся районний турнір з міні-футболу серед юнаків 2002 року народження та молодших “Граймо за Україну разом”. Варто зазначити, що юні новосанжарці п’ятий раз посіли перше загальнокомандне місце на обласній спартакіаді школярів.
Із 14 шкільних команд – учасниць турніру до фіналу вийшли представники Новосанжарського, Стовбинодолинського НВК, Руденківської, Крутобалківської, Малоперещепинської, Лівенської, Пристанційнівської та Кустолівської ЗОШ. У фінальному матчі руденчани перемогли однолітків з Нових Санжар, а стовбинодолинські юнаки у боротьбі за “бронзу” по пенальті переграли команду з Крутої Балки. Переможці отримали почесний кубок, призери – грамоти і футбольні м’ячі. Кращими гравцями турніру стали Назар П’ятак, Даниїл Шатиренко, Артем Івко, Назар Ділєєв.
***
На базі Хорольського агропромислового коледжу ПДАА відбувся турнір з міні-футболу,  де силами помірялися 7 команд вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації області. Переможцями стали господарі змагань – студенти агропромколеджу, вихованці тренера Миколи Мальченка.
Багатоборство
Традиційна спартакіада допризовної молоді на Кубок воїна-інтернаціоналіста Олександра Дзюби пройшла в Яреськах Шишацького району. Змагання  більше десяти років ініціюють голова районної організації воїнів-афганців Станіслав Миколенко і голова районної ради 5-го скликання Олександр Дзюба. У відкритті спортивного дійства взяли участь керівники району і села, військові, ветерани війни в Афганістані, рідні загиблого воїна, спортивна громадськість. Представники 9 навчальних закладів району змагалися в підтягуванні на перекладині, метанні гранати, бігу на 60 та 1000 метрів, гирьовому спорті та перетягуванні канату. В загальному заліку перше місце  вибороли учні Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей, друге –  Яреськівської загальноосвітньї школи І–ІІІ ступенів        ім. Ф. П. Борідька, третє –  Воскобійницької ЗОШ. Призи були вручені переможцям у кожному виді змагань.
 Дзюдо
У Баку відбувся міжнародний ліцензійний турнір з дзюдо серії Grand Slam. У складі збірної України виступав полтавець Дмитро Канівець (в/к 73 кг). На шляху до півфіналу він здолав китайця Шуай Сунь, іспанця Хав’єра Раміреса, росіянина Уалі Куржева та чемпіона Європи з Азейбарджану Рустама Оружова. У півфіналі наш земляк зійшовся із представником Узбекистану Гліошоном Бобоєвим. Спортсмени не дозволили один одному провести жодного прийому, але через меншу кількість попереджень переміг узбек. У поєдинку за третє місце Дмитро Канівець поступився китайцеві Їнжиглігара Сай.
Веслування
На змаганнях за Кубок України з веслування пам’яті Юлії Рябчинської, що проходили у Дніпропетровську, досить успішно виступили наші земляки. Марія Кічасова стала першою у байдарці-двійці у парі з львів’янкою Анастасією Горловою. Також Марія стала третьою в перегонах на байдарках-одиночках. На каное-одиночці “бронзу” завоював Павло Алтухов, друге місце посіла Наталія Ушакова. Ще одну медаль дівчина здобула, виступаючи на каное-двійці, прийшовши третьою. Серед чоловіків “срібло” завоював полтавець Денис Камерилов, “бронзу” – Артем Баландін.
Пауерліфтинг
Команда спортивного клубу “Спарта” Хорольської районної організації Товариства сприяння обороні України взяла участь у відкритому чемпіонаті Євразії з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи та станової тяги.  Зі столиці України наші земляки привезли 11 медалей. Владислав Цівина встановив рекорд світу з жиму штанги лежачи в категорії SBT. Іван Тютюнник виконав норматив кандидата в майстри спорту, Олег Литвиненко – нормативи І розряду і майстра спорту зі станової тяги,  Діана Остапенко стала другорозрядницею, а їхній тренер і капітан команди Денис Алексєєнко подолав нормативи ІІ розряду з жиму штанги лежачи і ІІІ розряду зі станової тяги.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.