Розвиток студентської науки – найкраща інвестиція у майбутнє

Цілеспрямовані студенти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка мають високу мотивацію до навчання, старанно і відповідально ставляться до здобування знань, активно беруть участь у наукових конференціях, “круглих столах”, олімпіадах, конкурсах, які проводяться в Україні, області, місті, у навчальному закладі. Досить тільки зайти на сайт університету pntu.edu.ua, і ви побачите все різноманіття бурхливого наукового життя студентської молоді університету.
Вже стало доброю студентською традицією щорічно 12 квітня, у Всесвітній день авіації й космонавтики, досліджувати аерокосмічну долю Полтавщини, винаходи українських та полтавських творців ракетної техніки, виступаючи англійською мовою в залах Полтавського музею авіації та космонавтики перед іноземними студентами, носіями мови, – волонтерами Корпусу Миру США і студентами ПолтНТУ. Презентації та обговорення доповідей створюють жваву атмосферу дискусії, самоствердження студентів, представників різних факультетів – інженерно-технічного, економічного та гуманітарного профілів.
Цьогорічний ювілейний фестиваль науки у ПолтНТУ набув ще більших масштабів, адже 21 квітня в університеті відбулась І Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених “Студентська молодь – рушійна сила держави”. Проведення цієї конференції стало початком спільної плідної діяльності студентства п’яти вищих навчальних закладів Полтавщини. Українською та англійською мовами із забезпеченням синхронного перекладу більше 120 учасників з університетів України та Польщі обговорювали актуальні питання розвитку студентського самоврядування. Участь у конференції взяла делегація з Білостоцького технологічного університету (Польща), яка проходила практику на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, а незабаром студенти нашого університету відвідають Білостоцьку політехніку за програмою стажування.
Студенти університету традиційно здобувають визнання на всеукраїнському рівні за всіма напрямами та спеціальностями підготовки: технічними, економічними та гуманітарними. Студенти в межах потужної економічної наукової школи посідають призові місця та стають лауреатами всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт, олімпіад. Отже, дипломом II ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт навчального року зі спеціальності “Банківська справа” нагороджена студентка фінансово-економічного факультету Анна Черв’як. За перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності “Менеджмент” було нагороджено дипломом ІІ ступеня студентку Каріну Кавтарадзе, а студентів Альону Пастух і Олега Свистуна – дипломами ІІІ ступеня. Дипломом ІІ ступеня за перемогу у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності “Економіка підприємства” була нагороджена студентка фінансово-економічного факультету Юлія Залізняк.
Студентка гуманітарного факультету Анна Сікаленко на Всеукраїнському етапі VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка для учнівської та студентської молоді здобула диплом ІІІ ступеня. На Всеукраїнській студентській олімпіаді з навчальної дисципліни “Українська мова” серед 56 студентів із різних ВНЗ України ІІІ місце здобула Катерина Іщенко, студентка 3-го курсу факультету менеджменту та бізнесу, набравши за усний виступ максимальну кількість можливих балів. Науковий керівник обох юних переможниць – доцент кафедри українознавства, культури та документознавства, лауреат обласних премій імені Івана Котляревського та Антона Макаренка Алла Лисенко – зазначає, що студенткам притаманна любов до рідної мови, художньої літератури та культури, вміння відстоювати свою думку і бажання до самоствердження.
Студенти технічних напрямів і спеціальностей традиційно демонструють високі результати, а серед них – студент електромеханічного факультету Станіслав Россоха, який виборов ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом “Транспортні технології”. За результатами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Автомобільні дороги і аеродроми” команда ПолтНТУ виборола
ІІ командне місце.
Студенти будівельного факультету представляли ПолтНТУ на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Землеустрій та кадастр”, у якому студентка Марина Білоус була нагороджена дипломом за ІІ місце, дипломом за ІІ командне місце Всеукраїнської студентської олімпіади, дипломом за ІІІ командне місце з дисциплін “Землевпорядне проектування”, “Земельне право”, “Геодезія” та V місце в загальному рейтингу. Студенти Есміра Сулейманова та Євгеній Чернишов здобули дипломи за ІІ командне місце Всеукраїнської студентської олімпіади та дипломи за ІІІ командне місце з дисциплін “Землевпорядне проектування”, “Земельне право”, “Геодезія”.
Студентка факультету нафти і газу та природокористування Ольга Волик здобула
II місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни “Екологічна безпека”, а студент Немат Мамишов став призером фінального етапу Всеукраїнського конкурсу  студентських наукових робіт зі спеціальності “Нафтова та газова промисловість”.
Варто зауважити, що з початком ювілейного фестивалю науки у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка здобутки студентів стали вагомим вкладом у розвиток науки університету.

Світлана СІВІЦЬКА
Проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи Полтавського національного технічного університету
імені Юрія Кондратюка,
кандидат економічних наук

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.