Впроваджуються електронні аукціони

У  Полтавській обласній раді підписали Меморандум про розвиток та імплементацію системи децентралізованих онлайн-аукціонів у державних галузях на муніципальних та центральних рівнях. Підписи під документом на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування у присутності керівників районів і міст поставили голова обласної ради Олександр Біленький та експерт ГО “Фонд інновацій та розвитку – Україна” Лаша Антадзе з Грузії.
Відкриваючи зібрання, Олександр Біленький звернув увагу на міжнародний формат зустрічі. Лаша Антадзе презентував роботу фонду, що працює в галузі реформування державних органів і впроваджує систему електронних аукціонів, та детально розповів про механізм роботи он- лайн-торгів.
– Це децентралізований електронний аукціон нової генерації. Такий сервіс дещо змінює процес роздержавлення. Нова система має залучити приватних провайдерів, на платформі яких будуть проводитися торги. Буде комерційний інтерес у забезпеченні надійності цієї системи, і, що важливо, утримуватимуть її за кошти учасників торгів, а не за бюджетні гроші. Аукціон на базі “блокчейн”, коли буде впроваджений в Україні, стане прототипом використання державою децентралізованої горизонтальної системи для приватизації та оренди державного майна, ліцензій, система здатна змінити економічну модель, – відзначив Лаша Антадзе.
Нову систему випробували нещодавно. Впроваджують онлайн-аукціони Київська, Одеська та інші області.
– Ми хочемо показати, що ми сучасні й впроваджуватимемо в обласній раді найпрогресивніші методи роботи. Це не перший досвід, уже маємо результати впровадження прозорих закупівель. Зокрема використання системи “PROZORRO” при придбанні необхідних товарів для функціонування апарату обласної ради дало змогу зекономити понад 35 тисяч гривень. Завдяки впровадженню електронного документообігу, закупівель та онлайн-аукціонів ми усуваємо корупційну складову. Хочемо реалізувати це у найкоротший термін, – наголосив Олександр Біленький.
Впровадження системи онлайн-аукціонів – новий крок у питанні відкритості та прозорості обласної влади і, в подальшому, районних рад, наголошувалося на брифінгу.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.