Зацвів бузок, тож у Диканьці – свято

Травневі зливи, що радують серця хліборобів надіями на добрий урожай, не змогли завадити проведенню традиційного обласного пісенно-мистецького свята “Пісні Бузкового гаю”. Минулої суботи, 7 травня, під рясний дощ у Бузковому гаю пролунали позивні Диканьки, на сцену вийшли самодіяльні артисти районного Будинку культури з патріотично піднесеною піснею “Встань, козацька славо”, за ними – голова районної ради Станіслав Муха, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Біляєва, Диканський селищний голова Валерій Товстій. Відкриваючи свято і вітаючи присутніх, керівники бажали гарним настроєм і вдалими виступами розігнати хмари. І ці побажання здійснилися. Уже через годинку над Диканькою засяяло яскраве сонечко, і навіть ті, хто вагався іти на свято чи ні, дружними ватагами попрямували до Пивоварських ставків.
А над Диканькою лунала гарна музика, мелодійні та задушевні українські пісні. Крім місцевих виконавців, їх дарували колективи художньої самодіяльності Шишацького, Лохвицького, Зіньківського районів, театр української пісні “Родина калинова” з Полтави, Наталія Шинкаренко з Градизька. Святкового настрою додали виступ заслуженої артистки України Олени Білоконь, рок-ватаги “Дель Тора”, гурту “Маdе іn Ukrаіnе”. Увечері глядачів порадували вогняним шоу.
Розмаїттям виробів вабило “Містечко майстрів”: тут тобі й опішнянська кераміка, і вишиванки та прикраси до українських костюмів, ляльки-мотанки, вироби із соломи, петриківський розпис, усілякі сувеніри – очі розбігаються. Свою продукцію пропонували як місцеві умільці, так і майстри та приватні підприємці із Полтави, Кременчука, Миргорода, а також із Кіровоградщини, Дніпропетровщини та інших куточків України. Диканчани та гості змогли скуштувати продукцію пасічників та медоварів, а ще – поласувати варениками, затіркою, шашликами, іншою смакотою, поплавати на катамаранах, покататися на конях, діти – пострибати на батутах та спуститися з гірок.
І, звісно ж, на повні груди вдихнути п’янких пахощів бузку, порадіти квітучій весні, отримати наснагу від рідної землі з її нев’янучою красою.

Валентина ДІДЕНКО
Журналіст

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.