Подіум між книжковими стелажами

Сьогоднішня бібліотека – не лише книгозбірня з безкоштовним доступом до Інтернету, а ще й територія спілкування. У тому, що бібліотека займається ще й профорієнтацією, переконалися учні ліцею сфери послуг і гімназії № 13 обласного центру, які завітали в міську бібліотеку-філію №6 Полтавської центральної бібліотечної системи. Читальну залу звільнили від столів, і просто між книжковими стелажами і тематичними виставками літератури проходило… дефіле моделей, які демонстрували одяг, цікаві зачіски, фантазійний макіяж. Ролі моделей виконали учениці ліцею. Дефіле майбутніх перукарів-модельєрів, візажистів-стилістів, закрійників, кравців чергувалося з показами на екрані відеороликів про навчання у ліцеї. Школярі, які мають вирішувати, переходити їм до 10-го класу чи вже обирати професію, дізналися про перспективи другого варіанту. В полтавському ліцеї сфери послуг діє цікавий Театр мод. Саме цей колектив і представив колекцію одягу, створеного за народними мотивами ученицями під керівництвом викладачів.
– Коли людина долучається до створення народного одягу, вдягає його, вона демонструє любов і повагу до своєї історії, рідного краю. Народні мотиви нагадують про наше коріння. І поки існуватиме інтерес до народного одягу, доти не порветься нитка, що зв’язує покоління, – сказала одна з ведучих заходу Олександра Геращенко.
Марина Барабаш, інша ведуча, зазначила, що учні, які здобувають професії кравця і кравця-закрійника, мають унікальну можливість під час виробничої практики працювати на сучасному обладнанні підприємства – замовника кадрів – Полтавської фірми “Ворскла” – з одержанням заробітної плати і подальшим працевлаштуванням.
Молодь ознайомилася з тематичною літературою на близькі до професійних інтересів теми.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.