“Просимо не переадресовувати наші звернення”

Я, жителька багатоповерхівки у Полтаві по вулиці Колективній, 12, Родинченко Ірина Олексіївна, та всі жителі 1-го під’їзду просимо допомогти вирішити питання ремонту покрівлі над сходовою кліткою під’їзду, яка вже 6 років протікає. Від постійної сирості псується електромережа, вимикається світло в квартирах і під’їзді, створюється пожежна небезпека для жителів всього будинку.
З цього приводу неодноразово зверталися до аварійної служби “Полтаваобленерго”. На неодноразові звернення до міської ради, обласної держадміністрації, ЖЕО №2 отримуємо відписки: “Можливість виконання робіт буде розглянуто при відповідному фінансуванні”. І так протягом 6-ти років. Просимо міського голову розглянути наше колективне звернення і особисто проконтролювати ситуацію, а не переадресовувати в ЖЕО №2.

 З повагою – Родинченко, Толоконникова, Шабикина, Матвєєва, Бородай та інші. Загалом – 33 підписи.
м. Полтава.

 До листа дописувачі додали ксерокопії отриманих на свої звернення відповідей за 2012–2015 роки. Зміст схожий. Зокрема у листі від 27.10.2015 року за підписом начальника управління житлово-комунального господарства виконкому міської ради Сергія Сінельніка заявникам повідомляється: “Утримання житлових будинків комунальної власності територіальної громади міста здійснюється комунальним підприємством “Житлово-експлуатуюча організація № 2” Полтавської міської ради у відповідності до рішення виконавчого комітету міської ради № 50 від 20.02.2008 р. “Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”, яким затверджено перелік послуг і тарифи на ці послуги. Роботи по ремонту покрівлі житлових будинків не включено до переліку послуг, що надаються КП “ЖЕО № 2” та до розрахунку тарифу з квартирної плати, а виконуються підрядними будівельними організаціями за рахунок коштів міського бюджету.
Програмою розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Полтави на 2015 рік… передбачено виконання робіт з поточного ремонту покрівлі житлового будинку по вул. Колективній, 12. Можливість проведення ремонту покрівлі над сходовою кліткою 1-го під’їзду зазначеного житлового будинку буде розглянуто протягом 2015 року”.
Авторка листа повідомила, що у під’їзді ніяких робіт не розпочинали, з житлово-експлуатаційної організації ніхто не приходив. Сусідам надіслали аналогічні відповіді з міськвиконкому. 2015 рік завершується, фінансування для подібних робіт так і не знайшлося. Між тим, будинок у заявників – порівняно новий, розташований у мікрорайоні Сади-3. Що вже тоді казати про “хрущовки” в центральній частині міста, яким по 40 років і де кабелі електромережі, телефону, Інтернету на сходових майданчиках теж постійно мокнуть від протікаючих покрівель.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.