Орієнтир – активний пошук роботи

Відбулася прес-конференція на тему “25 років діяльності Полтавської обласної служби зайнятості – досягнення та перспективи”, яку провели директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан і  директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Йшлося про історію становлення зазначеної служби, щоденну копітку працю фахівців, результати роботи й найближчі перспективи діяльності обласного центру зайнятості. Зазначалося, що за 25 років роботи на обліку служби загалом перебували 1 мільйон 315 тисяч осіб, які отримували статус безробітних. З них було працевлаштовано 725 тисяч людей. На громадських (тимчасових) роботах працювали 308 тисяч осіб, ще 147 тисяч громадян пройшли перенавчання. Наголошувалося, що за цей період створено сучасну матеріально-технічну базу. Останній приклад – здача в експлуатацію Машівського районного центру зайнятості, будівництво якого тривало з 2010 року. Хороша база дала можливість запроваджувати сучасні технології обслуговування клієнтів – спрямованість на підприємницьку діяльність безробітних з одночасним отриманням одноразової допомоги, різні форми дотацій і компенсацій роботодавцям за створення робочих місць для клієнтів центру зайнятості, професійне навчання й тимчасова зайнятість безробітних. Створено гнучку модель реагування на потреби ринку праці, відпрацьовано технологію надання послуг.
Катерина Клавдієва також наголосила на проблемах очолюваної нею служби, оскільки центр зайнятості – це частина єдиного механізму народногосподарського комплексу держави. Скажімо, станом на 16 грудня на обліку перебувало 77,6 тисячі осіб, а ринок праці становив 46 тисяч вакансій. Якщо останній показник на рівні минулих років, то кількість безробітних дещо збільшилася за рахунок вивільнення останніх із експортноорієнтованих на російський ринок підприємств, а також за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Саме тому службою зайнятості взято орієнтир на активний пошук роботи.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.