Новорічний концерт для воїнів

У  прикрашеній сніжинками, дощиком, гірляндами залі обласної філармонії, де переливається синьо-жовто-зелено-червоним символ прийдешніх свят – ялинка, – збираються гості. Лунають перший, другий, третій дзвінки, сповіщаючи про початок новорічного концерту для полтавців – учасників АТО.
– Члени громадського об’єднання “Всеукраїнська спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій” звернулися до нас із пропозицією організувати новорічний концерт для військовослужбовців. Ми з радістю відгукнулися на ініціативу. Представляємо програму, яка додаватиме бадьорості й даруватиме позитивні емоції. Крім учасників АТО, в залі присутні волонтери, які працюють у нас, – розповів директор обласної філармонії Олег Тищик.
– За рік волонтерської роботи у філармонії сплели понад сто маскувальних сіток. Робили для розвідників маскхалати, виготовляли балаклави, бандани. Зараз потрібні теплі речі, валянки, рукавиці. Звертаємося за підтримкою до земляків. Відгукуються місцеві підприємці, артисти, працівники філармонії, – розповіла волонтер ГС “Громада Полтавщини” Світлана Іванченко. – Потреба допомогти нашим бійцям – життєва необхідність. Там воюють наші діти, наші брати. Проте, на жаль, містяни не надто активні. А потрібно бути небайдужими, бо будь-які копійчина, шмат тканини, баклажка води, кришка від пластикової пляшки – це чиєсь життя.
Голова відокремленого підрозділу громадського об’єднання “Всеукраїнська спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій” у Полтавській області Анатолій Клеценко розповів, що на захід запросили учасників антитерористичної операції, які демобілізовані, та тих, які продовжують проходити службу у військових частинах, членів їхніх родин, волонтерів.
Своє мистецтво дарували заслужені артисти України Олена Білоконь і Валерій Соколик, артисти філармонії Лідія Кретова й Ігор Година, інструменталісти Олег Павленко та Денис Зотов.
Ветеранів АТО у залі було не густо. Більше жінок. Мабуть, чоловіки поступилися можливістю подивитися концерт коханим, рідним панянкам. У лівому ряду насолоджувалася музичними композиціями молода родина із двома дітками. Малеча посміхалася й пританцьовувала на колінах у батьків під веселі мелодії. У ряду перед ними аплодувало артистам ще одне молоде подружжя. Чоловік – Денис – тренує бійців перед поїздками в зону АТО.
– На тренуваннях панує складна атмосфера. Під час занять я розумію, що через місяць людина поїде боронити нашу країну, й дуже сподіваюся, що вона повернеться живою. Одна справа – загартованість і професійність бійця, та насамперед він має усвідомлювати найважливіше: за що бореться – за свою родину, Батьківщину. І кожному з близько трьох тисяч бійців, яких тренував, я повторював ці слова, – розповів Денис. – В обласній філармонії я вперше. Дружина взяла два запрошення, й ми прийшли на концерт.
Під час святкового концерту на обличчях глядачів розквітають посмішки. І ширяться залом аплодисменти вокалістам й інструменталістам філармонії, тривоги та печалі поступаються щирій радості і вдячності. А вдячний глядач для артиста – найкраща подяка в усі часи.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.