Петро Ворона: “Я — за спільну й згуртовану роботу всіх політичних сил”

Голова обласної ради Петро Ворона 13 листопада провів прес-конференцію для ЗМІ. У вступ­ному слові свою позицію щодо виборів міського голови Полтави він сформулював трьома тезами. Перша полягає в тому, що за жодного кандидата на посаду міського голови він не голосуватиме, оскільки мешкає у Щербанях Полтав­сь­кого району і за голову своєї територіальної громади голос віддав ще 25 жовтня.
Друга теза з приводу виборів очільника обласного центру полягає в тім, що більш брудної кампанії за всю його політичну кар’єру (з 1991 року), як наголосив посадовець, він не спостерігав. У виборчому процесі був задіяний повний арсенал – газети, бігборди, телебачення, Інтернет, псевдогромадські активісти. На думку Петра Ворони, Верховна Рада не змогла або не захотіла запобігти таким явищам, бо й у владі ще лишилося чимало людей, схильних до фальсифікації виборів. Подібні методи й технології відчував на собі.
– Мені відомі ці способи ведення боротьби, я навіть впізнаю “почерк” окремих політтехнологів, які працювали у 2012 році, коли я балотувався до Верховної Ради України у Лубенському виборчому окрузі, – наголосив посадовець. – Ці схеми розраховані на низьку явку виборців, тому саме від активності людей залежить результат волевиявлення.
Стосовно обласної ради, до якої Петро Ворона балотувався від партії “Блок Петра Порошенка “Со­­лідарність” як позапартійний, Пет­ро Ворона підкреслив: із 84 депутатів обласної ради, яких вибрали за списками різних партій, 44 є позапартійними. У складі БПП лише три депутати – члени партії.
Щодо майбутньої роботи, то він зазначив:
– У цей час, коли в Україні й області ситуація вимагає консолідації політичних сил, я за те, щоб прозоро розподілити відповідальність між усіма політичними силами, фракціями, обравши голову облради, його заступників та керівників профільних комісій обласної ради. Голова бюджетної комісії, на моє переконання, має працювати на постійній основі. Багато уваги потребує комунальне майно – попередній склад обласної ради у плані ефективності його використання певним чином недопрацював. Крім того, програми енерго­збе­реження, підтримки села, освіти, медицини, національно-патріотичного виховання, турбота про учасників бойових дій усіх часів, інвалідів мають бути в центрі уваги Полтавської обласної ради. Тому сьогодні я за спільну й згуртовану роботу в обласній раді всіх політичних сил.
За словами Петра Ворони, велика кількість політичних партій, що отримали мандат довіри полтавської громади, – це надзвичайно мозаїчно і водночас складно. Але таке волевиявлення наших земляків.
– Думаю, що однією з найкращих і найбільших фракцій або груп в обласній раді має бути група підтримки українського, полтавського, села, або “За Полтавщину і полтавців”. Переконаний, що нова обласна рада буде самостійним незалежним самоврядним органом, який сповідуватиме інтереси територіальної громади, інтереси України.
Петро Ворона відповів на численні запитання журналістів.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зо­ря Пол­тав­щи­ни”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.