Поінформованість – вагомий важіль боротьби за здоров’я

Про боротьбу з поширенням на території області небезпечних інфекційних хвороб йшлося на черговій щотижневій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка. Участь у роботі зібрання взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Було проаналізовано хід ліквідації наслідків захворювання свиней на африканську чуму в Гребінківському районі. Як повідомив начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій, завдяки вжитим спільно з райдержадміністрацією, профільними службами заходам ситуація повністю контрольована. Але проблема не зникне, хвороба дуже підступна, і, зважаючи на ситуацію в регіонах України, сусідніх державах, необхідно врахувати попередній досвід. Запропоновано зміцнити матеріальну базу ветеринарної служби, створити на випадок подібних спалахів спеціальні резервні фонди в районах, розробити відповідну комплексну програму і прийняти її на сесії обласної ради.
Йшлося також про ситуацію із захворюваннями на грип та гострі респіраторні інфекції. Вона ще далека від епідемічної межі, але вже зараз треба звернути увагу на імунну та вітамінну профілактику, температурний режим у приміщеннях, створення запасу ліжкомісць та ліків. Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак доповів про хід вакцинації дітей проти такої небезпечної хвороби, як поліомієліт. На жаль, ще не скрізь є розуміння батьків щодо цих заходів.
Підбиваючи підсумки, Валерій Головко особливо акцентував на необхідності поліпшення поінформованості населення як запоруки успіху боротьби із зазначеними загрозами.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.