Дивовижний світ пензля Миколи Киви

Знайти в селі Козлівщина, що в Котелевському районі, помешкання місцевого художника Миколи Киви було зовсім неважко. На стіні хати, яка виходить на вулицю, приваблює зір намальований український козак.
Господар оселі виявився цікавим і приємним співрозмовником.
– Ще як навчався у школі, – говорить Микола Іванович, – пробував писати вірші, а якось вирішив намалювати олівцями кілька картинок. Вийшло досить непогано.
Під час служби в армії у Дніпропетровській області в одній із військових частин, де базувався зенітно-артилерійський полк, мав завдання від командування робити відповідні малюнки.
У місцевому колгоспі згодом працював водієм, трактористом, а у вільний час брав олійні фарби, підбирав потрібні кольори і малював для себе.
Серед творчого доробку Миколи Киви – кілька картин, є й портрет сина Олександра, коли тому виповнилось два роки. Є також дві ікони, одну з яких, до речі, намалював його син, перейнявши малярський хист від батька. На превеликий жаль, Олександр загинув у автомобільній аварії. Біль від цього не стихає, і бажання малювати довгий час якось відходило на задній план.
А у цьому році вперше Микола Кива вирішив представити виставку своїх картин, приурочивши її до Дня села Козлівщина. Кожен, хто побачив роботи сільського майстра, був приємно вражений, а багато хто неабияк дивувався, що простий сільський чоловік – вправний художник, здатний так чудово малювати. Безумовно, це у нього дар від Бога.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.