Соціальний захист, земельні питання, правопорядок

Під головуванням Анатолія Олійника відбулося засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, в якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості.
Комісія розглянула питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2015 рік в частині соціального захисту населення. За інформацією профільного департаменту потреба у додаткових коштах на вирішення першочергових проблем галузі соціального захисту на 2015 рік становить 8 млн грн, у тому числі на фінансову підтримку обласних комунальних закладів – 6 млн, та на виконання обласної Комплексної програми соціального захисту осіб з особливими потребами, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції на 2013– 2020 роки – 2 млн грн.
Після детального обговорення депутати підтримали відповідний перелік заходів та рекомендували додатково передбачити 2 млн грн на організацію відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення АТО, та членів їхніх сімей.
Депутати розглянули та підтримали питання про внесення змін і доповнень до названої програми, що передбачають залучення додаткових коштів з обласного бюджету, з метою увічнення пам’яті загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Комісія опрацювала та затвердила звіти ряду керівників установ галузі соціального захисту.
***
Валерій Капленко провів засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин, у якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, журналісти.
Депутати розглянули та підтримали проекти рішень про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, яка знаходиться в користуванні у ТОВ “Кременчуцька міська друкарня”, встановлення меж земельних ділянок у натурі Ліщинівському психоневрологічному будинку-інтернату. Комісія проаналізувала та схвалила Пооб’єктний перелік робіт з охорони земель, витрати по яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету.
У порядку контролю депутати заслухали інформацію виконуючого обов’язки начальника головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Олександра Шила про розмежування земель державної і комунальної власності. За розрахунками фахівців, розмежуванню підлягало 1330,19 тис. га земель, у тому числі за межами населених пунктів – 1105,339 тис. га. Утім через недостатнє фінансування було замовлено лише 79 проектів землеустрою щодо розмежування земель загальною площею 111,203 тис. га. З них затверджено 5 проектів. Відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності” такі землі вважаються розмежованими. Триває процес розробки технічної проектної документації, узаконюється право власності на володіння земельними ділянками, у тому числі й комунальними закладами.
Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Рева доповів про хід виконання обласної Програми сільськогосподарської дорадчої діяльності на період до 2015 року. На виконання заходів цієї програми, спрямованої на стимулювання малого і середнього аграрного бізнесу в сільській місцевості, з обласного бюджету було виділено понад 1 млн грн. Як результат, відпрацьовано інноваційні технології в овочівництві, садівництві, ягідництві, створено 5 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів по збору молока від господарств населення, відкрито перші три ферми сімейного типу з розведення ВРХ тощо.
Інформацію Олександра Шила та Івана Реви комісія взяла до відома. Депутати розглянули також інші питання.
***
Відбулося засідання постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку, яке провів її очільник Михайло Кривошей.
Члени постійної комісії схвалили пропозиції УМВС України в Полтавській області щодо напрямів використання коштів обласного бюджету, що виділяються в рамках обласної програми профілактики правопорушень.
До складу поліцейської комісії територіальних органів Національної поліції від профільної комісії рекомендовано Дмитра Хрістова, а ще одну кандидатуру визнано за доцільне визначити безпосередньо обласною радою.
Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Стеблянко поінформував про заплановані зміни до регіональної профільної програми запобігання виникненню НС та про розподіл залишку коштів у рамках регіональної програми “Територіальна оборона” на поточний рік. Розглянуто також інші питання.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.