Напередодні виборів

Про стан реалізації в області Проекту Євросоюзу та Програми ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” йшлося на черговій щотижневій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка. Участь у роботі зібрання взяв голова обласної ради Петро Ворона. Програми дають можливість області за рахунок міжнародних грантів додатково залучити на розв’язання місцевих проблем понад 1 мільйон євро і понад
1 мільйон 200 тисяч доларів США безповоротної допомоги. Наразі на конкурсній основі для участі у цих програмах  відібрано 8 районів, які подали 32 проекти. Вони спрямовані на поліпшення довкілля, водопостачання та водовідведення, енергозбереження та енергоефективності, охорони здоров’я та освіти.
Учасники наради розглянули стан підготовки до проведення місцевих виборів 25 жовтня. Зазначалося, що вони відбудуться за новим законодавством. Зокрема обиратимуться нові представницькі органи об’єднаних територіальних громад, значно зменшується кількість депутатів.  Усього в області 7943 представницькі мандати, що на 21,6 відсотка менше, ніж у попередньому скликанні. Валерій Головко наголосив, що різні політичні сили по-різному використовуватимуть підготовку до виборів. Головне ж завдання органів виконавчої влади – концентрувати свої зусилля на реалізації програм, спрямованих на поліпшення життя територіальної громади.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.