Дорогою батьківства

В  останній день вересня, в день великого православного свята, вшанування святих Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії – покровительок батьківської мудрості і відкритих сердець, Україна відзначає День усиновлення. Щороку все більше наших співгромадян відкривають свої серця і домівки для дітей зі складними долями, стаючи їм новою повноцінною родиною. Усиновлення – це особливий вид сімейних відносин, благородна і складна дорога батьківства.
– У дитинстві людина потребує найбільшої уваги і захисту. Від ставлення до дітей, розуміння їхніх потреб та інтересів залежать доля кожної дитини і розвиток суспільства в цілому. Протягом останніх років в українському суспільстві докорінно змінилося ставлення до дітей, зокрема до тих, які внаслідок смерті батьків або з інших причин залишились без батьківського піклування, адже вони потребують особливого захисту і допомоги, – розповідає начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Інна Конончук. – Державна політика захисту прав дітей спрямована на те, щоб вони виховувалися в сім`ях. Дитина може бути усиновлена, влаштована під опіку, піклування або до прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу, але головне, щоб діти зростали в любові, а батьки дбали про них, як про своїх.
На Полтавщині зберігається перевага національного усиновлення над міждержавним. У нинішньому році усиновлено 36 дітей, з них 30 – громадянами України. Кількість бажаючих усиновити або взяти на виховання дитину збільшується. На обліку кандидатів в усиновлювачі, прийомні батьки чи батьки-вихователі перебуває понад 60 сімей. З початку року створено 5 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та 11 прийомних сімей. До цих та раніше створених сімей влаштовано 45 дітей. Загалом у 40 ДБСТ та 161 прийомній сім`ї виховуються 502 хлопців і дівчат, повідомила Інна Конончук.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.