Польський досвід місцевого розвитку

у  Полтаві й Кременчуці пройшли семінари для керівників територіальних громад за темою “Польський досвід та український шлях до децентралізації – питання та відповіді”  у рамках проекту “Децентралізація на практиці. Польський досвід місцевого самоврядування та нові вирішення в Україні”.
Навчання відбулося за сприяння департаменту економічного розвитку облдержадміністрації та організаційного забезпечення обласного офісу реформ. Організатори – Фонд TERRA HUMANA (Польща), Товариство Лева та Центр “Перспектива” (Україна).
Експерт з питань самоврядування Томаш Бартніцкі відзначив, що завдання організаторів – не вчити українських партнерів, як проводити реформи, а ділитися польським досвідом, адже там реформування місцевих органів влади розпочалося понад чверть століття тому і напрацьовані певні результати.
Учасники – селищні, сільські голови, представники міськвиконкомів – обговорили, зокрема, питання управління й планування в органах місцевого самоврядування, переваги і труднощі для об’єднаних громад і тих, які вирішили залишитися самостійними, подискутували на тему досвіду децентралізації влади в Польщі та її наслідки для розвитку регіонів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.