“Останнім шляхом Кобзаря”

Таку назву має пересувна філателістична виставка, що відкрилася у залі поштамту Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” у межах проведення поштової естафети “Україна – козацька держава”. Її на Полтавщину привіз київський філателіст Олександр Канівець. Експозиція вже побувала більш ніж у 45 населених пунктах України. Це – звіт про міжнародний поштовий похід-реквієм “Останнім шляхом Кобзаря”, який відбувся у травні 2011 року, через 150 років після виконання заповіту Тараса Григоровича.
– Ми подолали близько п’яти тисяч кілометрів, відвідали 60 міст. Із кожного населеного пункту день у день, а то й година в годину здійснювались поштові відправлення, щоб хронологічно відтворити останній шлях Пророка українського народу з Санкт-Петербурга до Канева, – розповів Олександр Канівець. – Уперше за 150 років згідно із заповітом ми задокументували останній шлях Кобзаря.
На виставці представлено й особливо цінний експонат, що доповнює ідею “Останнього шляху Шевченка”, – посмертну маску. У колекції – близько тисячі поштових конвертів, кожен із них має певні особливості й по-своєму важливий. Олександр Канівець наголосив, що намагався зробити так, аби дух Генія був серед людей, щоб не згасала любов до Батьківщини, а так само яскраво палала, як у серці Кобзаря.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.