Підстав для подорожчання хліба немає

Збереження стабільної ціни на соціальні сорти основного продукту споживчого кошика, забезпечення борошном хлібопекарських підприємств і створення регіонального запасу зерна – такі основні цілі Меморандуму про порозуміння між облдержадміністрацією, ПАТ “Аграрний фонд” і виробниками хлібобулочних виробів, підписаного днями у Полтаві. Голова ОДА Валерій Головко назвав укладання документа соціально важливою подією, оскільки цей крок зобов’язує сторони виконувати взяті на себе завдання і вселяє надію на те, що вдасться утримати на постійному та адекватному рівні ціни на хліб простої рецептури, а це важливо для населення. Він подякував виробникам за розуміння й за те, що не підвищують вартість найдешевшого хліба.
Особливість цьогорічного меморандуму в тому, що до його підписання залучено Аграрний фонд України, який забезпечить поставку борошна для хлібопекарських підприємств. Також долучаються Асоціація хлібопекарів, рада сільгосптоваровиробників, вони гарантують наявність регіонального запасу, зазначив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов.
Також зазначалося, що  перемовини з керівниками хлібопекарських підприємств свідчать про те, що поки не виникає причин для збільшення ціни на хліб. Цінова ситуація на зерно стабільна, за останній місяць ціна на продовольчу пшеницю навіть знизилася. Це не дуже добре для аграріїв, але для цінової ситуації – позитив.
Цього року на Полтавщині хороший урожай зернових. 76 відсотків зібраної пшениці – продовольча. Половину доведеного завдання по формуванню регіонального запасу збіжжя вже виконано. Загалом створення продрезерву зерна для випікання хліба простої рецептури має завершитись до 1 жовтня поточного року. В області вже сформували близько 12 тисяч тонн запасу продовольчого зерна, усього потрібно заготовити для цього понад 23 тисячі тонн. Заступник голови ОДА Роман Товстий повідомив, що за цей час не передбачається значних цінових коливань, і є змога сформувати резерв.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.