Кличе дзвоник за парти

Ось і закінчилося літо. Осінь нагадує про себе прохолодними ранками, ранніми сутінками, тонкими прозорими павутинками в повітрі, зграйками птахів, які готуються летіти в далеку дорогу. Початок осені особливий не тільки для природи. Сьогоднішній ранок сповіщає про початок нового навчального року. Для когось – найпершого, для когось – останнього у школі. Вбрані у парадний одяг хлопці й дівчата з букетами квітів прямують на шкільні подвір’я, щоб розпочати захоплюючу мандрівку в країну Знань.
У новому 2015–2016 навчальному році, повідомили в департаменті освіти і науки обласної державної адміністрації, за оперативними даними, функціонуватимуть 690 денних загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності. Вересень покликав за парти 126,2 тисячі учнів Полтавщини. У тому числі в сільській місцевості двері відкривають 510 шкіл для понад 41,7 тисячі школярів, що майже на рівні минулого навчального року. На свій перший урок завітають близько 13,8 тисячі першокласників (в обласному центрі близько 3300 малюків відсьогодні стали школяриками). 11 тисяч молодих людей опановуватимуть робітничий фах в 42 професійно-технічних закладах області.
Вчитиме юне покоління майже 21 тисяча педагогів. За попереднім розподілом цього року направлено на роботу 425 випускників вищих педагогічних навчальних закладів, з них 75 навчалися за цільовими направленнями і працюватимуть у сільських школах та 350 дівчат і юнаків, які
отримали освіту за державним замовленням. Отже, учні, наставники, молоді вчителі, батьки, прийміть наші першовересневі вітання й побажання успішного навчального року!

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.