Головний наказ – повернутися живими

У  правоохоронців, котрі виконують бойові завдання на буремному Сході, відбулася чергова ротація. Нещодавно рідні, друзі, колеги проводжали бійців батальйону спецпризначення “Полтава”, роти “Кременчук”, зведеного загону працівників міліції області в зону антитерористичної операції. Загалом 180 чоловіків.
“Головний наказ – повернутися живими і неушкодженими”, – наголосив начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех, даючи останні настанови перед від’їздом особовому складу. Він також побажав бійцям успішно справитися із поставленими завданнями, нагадав про підтримку та відчуття ліктя.
“Наші колеги виїжджають переважно в Луганську область, це 130 чоловіків, і 50 – в Костянтинівку Донецької області”, – повідомив очільник обласної міліції.
Командир батальйону “Полтава” Юрій Анучін зазначив, що правоохоронців перевели із передових позицій на другу лінію оборони. “Раніше ми виконували завдання в секторі “М” разом із полком “Азов” біля Маріуполя, Широкиного. Тепер несемо службу у секторі “А”. Це Луганська область”. Але і на другій лінії вистачає роботи – патрулювання, чергування на блокпостах, говорить комбат. Адже криміногенна ситуація в секторі “А” надскладна. “Прикриваючись шквальними артобстрілами, заходять російські диверсійно-розвідувальні групи. Вони просуваються в тил на 20–30 кілометрів. Наше завдання – їх виявляти і знешкоджувати. Усіх російських найманців, яких ми затримуємо, передаємо співробітникам СБУ”, – розповів Юрій Анучін.
Комбат також повідомив що нині в зону АТО їдуть переважно досвідчені правоохоронці, які вже по шість-сім разів виконували бойові завдання в гарячих точках. Але наразі у Полтаві готують новобранців, які за місяць-два теж нестимуть службу на Донбасі.
Перед відправленням народний депутат України Юрій Бублик вручив кільком бійцям подарунки. На благородну справу захисту рідної землі міліціонерів благословив протоієрей УПЦ КП Іван. Він окропив бійців святою водою, побажав повернення додому без втрат та роздав іконки з молитвою. А учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 подарували захисникам Вітчизни малюнки та обереги.
Командиру батальйону “Полтава” Юрію Анучіну, заступнику начальника управління громадської безпеки УМВС області Дмитру Можаєву та молодшому сержанту міліції Петру Голубу, які забезпечували охорону громадського порядку на буремному Сході, було урочисто вручено почесні відзнаки полтавської громади – нагрудні знаки обласної ради “За вірність народу України”.

Олена ІГНАТЕНКО
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

IMG_7656

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.