Вчаться перемагати

Керівник Клубу юних десантників і миротворців “Гвардія” з Кременчука Едуард Яцук став єдиним представником Полтавщини, котрий днями одержав посвідчення Міжнародної асоціації блакитних касок ООН “Солдати Миру”. Такої відзнаки його удостоїли під час урочистостей з нагоди Міжнародного дня миротворців ООН за значну роботу з військово-патріотичного виховання молоді та активну волонтерську діяльність. Святкові заходи відбулися в Національній академії Національної гвардії України в Харкові. На свято зібралися понад 300 гостей, серед яких були й вихованці клубу “Гвардія”. Юні кременчужани вразили своїми майстерними показовими виступами досвідчених колег – групу спеціального призначення командно-штабного факультету академії.
Едуард Яцук переконаний, що, очоливши два роки тому дитячий клуб, зробив дуже корисну справу. Тож закликає усі кременчуцькі ветеранські організації створити подібні клуби при своїх організаціях. І дітей би від комп’ютерів відволікли, і патріотизм виховували б.
У клубі юних десантників і миротворців “Гвардія”, що знаходиться в Крюкові, вже два роки навчають юнь азам військової справи. Тридцять вихованців віком від 8 до 18 років, серед яких чимало дівчат, навчаються рукопашному бою, поводженню зі зброєю, орієнтуванню на місцевості. Шість днів на тиждень вони охоче приїздять на заняття. Деякі колишні вихованці цього клубу проходять службу в зоні АТО. Багато з них пов’язали життя із військовою справою – навчаються у військових вишах.
Юні “гвардійці” з Кременчука – постійні учасники обласного вишколу з військово-прикладної підготовки “Вчися перемагати!” Цього року він проходив у квітні в оздоровчому центрі “Маяк” (село Головач Полтавського району), був приурочений до 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як зазначив керівник “Гвардії” Едуард Яцук, програма вишколу видалася насиченою і змістовною: навчально-тренувальні заняття з тактичної, саперно-інженерної підготовки, навчальна тактична гра “Нічна тривога”, рукопашний бій, перша долікарська допомога, стрільба з пневматичної гвинтівки, орієнтування на місцевості.
“Юні десантники гідно продемонстрували набуте вміння у всіх випробуваннях, незважаючи на те, що частина наших вихованців є новачками у цій справі”, – зазначив він. А ще додав, що саме за такою молоддю – майбутнє нашої держави. Більшість “гвардійців” бажають служити в армії. Вони прагнуть продовжувати справу своїх батьків і дідів, бо всі хочуть захистити мир.

Галина ТОЦЬКА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.