Крок до успіху

Доброю традицією стало проведення щорічного обласного фестивалю читацьких талантів “Крок до успіху”. Цього разу вже вп’яте обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара зібрала усіх, хто небайдужий до книжок.
– “Крок до успіху” вкотре демонструє, що бібліотека – не просто заклад обслуговування користувачів книгами, періодикою, насамперед це – робота із творчо обдарованою молоддю, – зазначила заступник директора з науково-бібліотечної роботи Світлана Сичова.
– На фестиваль завітав увесь клас. Ми дуже любимо цю бібліотеку, часто відвідуємо її. Сьогодні декламуватиму поезію Віктора Баранова “До українців”, – розповіла шестикласниця Юлія Дзюбан.
Учасники свята демонстрували свої таланти у кількох номінаціях – вокал, хореографія, циркове, образотворче, декоративно-ужиткове й акторське мистецтво. Під час дійства гості відвідали майстер-класи від користувачів бібліотеки, юних майстринь Ілони Орленко й Ірини Пилипенко.
– Вирізаю картину з паперу в техніці цяньчжи. Одна робота займає від 20 хвилин до кількох днів, – поділилася Ілона Орленко.
До розмови долучилася інша юна майстриня – Ірина Пилипенко: “Я обожнюю створювати прикраси для волосся у техніці канзаші, тобто виготовляти їх із яскравих стрічок. Спочатку це були квіти й метелики. Тепер працюю над картинами”. Одну із таких – карту України – дівчина презентувала на святі.
Кожного року до фестивальної палітри креативні бібліотекарі додають нові яскраві кольори. Цього разу була “ФотоСушка” – виставка малюнків вихованців Малої академії наук на тему “Місто майбутнього”. Кожен мав можливість проголосувати кольоровою стрічкою за кращу творчу роботу.
Почесними гостями фестивалю читацьких талантів були військові, які нещодавно повернулися із буремного Сходу. На яскравому дійстві переможців і переможених не було. Усі отримали дипломи й призи від організаторів заходу – управління культури облдержадміністрації, обласної бібліотеки для юнацтва імені О. Гончара.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.