“Даруємо тобі крила!”

Два останніх дні цьогорічної весни для більш як трьохсот учасників Всеукраїнського мистецького фестивалю “Зірковий час” стануть незабутніми. Когось із них уже знає вся Україна, а до когось зовсім байдуже землякам у їхніх селах чи містечках, когось “не почули” на престижних телеконкурсах. А хтось іще просто не має жодного досвіду в тому, як подати, показати власний талант, дарований від природи. Тут, у Полтаві, їм усім сказали: “Ви прекрасні! Ви неповторні! Ви нам потрібні!” Й саме так – на “Ви”, навіть якщо учасник фестивалю зовсім ще малявка із молодшої вікової групи. Ще були середня, юнацька, молодіжна та старша вікові категорії, в яких переважно співали й танцювали наші гості з різних куточків Полтавщини, а також із Києва, Кривого Рогу, Одеси. Заснований у 2013-му як обласний огляд-конкурс, цьогоріч “Зірковий час” уже став Всеукраїнським і проводився під гаслом “Діти за мир”. Його організатори – Андрій Іващенко й Оксана Йосипенко із продюсерського центру “Music Star” при обласній молодіжній громадській організації “Твій Шанс”.
Головою журі стала народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко. Вона відразу ж пообіцяла, що слухатиме своє серце, оцінюючи виступи конкурсантів. І дотримала свого слова, бережно й уважно ставлячись упродовж двох днів до кожного. І так щиро, так радісно наприкінці уже фінального гала-концерту зізналася на сцені академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя, вітаючи Анастасію Радченко із села Хомутець Миргородського району, котра вразила усіх слухачів виконанням української народної пісні “Ой, роду наш красний”:
– Ось він – голос Полтави! Вона мене переспівала!
Перший і непростий для журі конкурсний день пройшов у актовому залі ОДТРК “Лтава”. Оцінювали творчі досягнення художніх колективів і сольних виконавців разом із Ніною Матвієнко відомі працівники культури та артисти Валентина Вождаєнко,  Наталія Сулаєва, Олена Білоконь, Вадим Перепьолкін, Влад Ульянич, Олена Головань, Володимир Слєпцов. Після десятигодинної роботи були названі найкращі, хто візьме участь у гала-концерті на сцені театру. Тут і були названі переможці фестивалю, але перед тим усі учасники концерту одержали дипломи й подарунки. До речі, в ході фестивалю виступили й члени журі – Ніна Матвієнко, Олена Білоконь, Влад Ульянич, і то були справжні майстер-класи для конкурсантів.
“Відкриттям” фестивалю “Зоряний час” стала Наталія Прокопченко із Гадяча. По кілька учасників посіли третє, друге і перше місця, а Гран-прі дістався дитячому народному фольклорно-етнографічному гурту із Шишак “Чорнобривець” (керівник – Валентина Луценко).
До речі, Анастасія Радченко, котру також називали відкриттям нинішнього фестивалю, – серед тих учасників, хто посів перше місце. “Ой, роду наш красний” на прохання глядачів вона виконала ще раз уже разом із Ніною Матвієнко, котра запропонувала усім послухати й другу пісню Насті – “Show must go on”.
Щедрі дарунки спонсорів розчулили виконавців, декого – аж до сліз. Так, зокрема, Наталія Прокопченко, Анастасія Радченко і Віталій Варганич (усі – полтавці) вирушать у подорож до Європи.
– Даруємо тобі крила! – сказала ведуча одній із юних виконавиць, яку особисто підтримала Ніна Матвієнко на конкурсі, запросивши її до участі в гала-концерті. Але ці слова адресуються всім учасникам фестивалю, який подарував їм крила натхнення і віри у свій талант для майбутніх перемог на славу рідної України.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.