Життєва нива Михайла Стеценка

Депутату обласної ради, заслуженому працівнику сільського господарства України, директору СТОВ “Мусіївське” Хорольського району Михайлу Стеценку цими днями виповнюється симпатична дата.
Михайло Васильович – мудрий, діловий і енергійний керівник агроформування із понад
35-річним досвідом, який має активну життєву і громадянську позицію. “Це людина честі і совісті”, – так говорять про нього земляки. Тож засіяне працею Михайла Стеценка життєве поле дало й продовжує давати вагомі здобутки. Як патріот свого краю і держави, він не стоїть осторонь допомоги учасникам АТО й залучає до цього своїх колег, односельців.
Загалом СТОВ “Мусіївське”, що входить до агропромхолдингу “Астарта-Київ”, обробляє понад 10 тисяч гектарів земель на території 12 сільських рад і забезпечує роботою 400 селян. Добірні врожаї та високі надої, новітні технології агровиробництва й достойна заробітна плата працівників сільгосптовариства, а ще – повага колег і односельців, – це і є життєві здобутки Михайла Васильовича. Про високі результати господарювання мусіївців яскраво свідчать такі цифри: торік сума сплачених до різних бюджетів податків і зборів склала близько 10 мільйонів гривень, ще 10 мільйонів становила заробітна плата, й майже по 3 мільйони було сплачено до Пенсійного фонду та видано землевласникам як розрахунок за оренду земельних паїв. Значні кошти агроформування щорічно вкладає у соціальну сферу населених пунктів, де орендує землі, допомагає школам, дитсадкам, підтримує заклади культури, спорту, медицини. Не забувають тут і про ветеранів, руками яких створено потужний фундамент нинішнього агропідприємства.
У селі багато чого залежить від совісті керівників агроформувань, не стомлюється повторювати Михайло Стеценко. І згадує, як у 1978 році очолив місцеве агроформування. Тоді у навколишніх селах не було не те, що природного газу чи водогону, а навіть асфальтованих доріг.
Нинішня Мусіївка усе це має. Головне ж, за словами Михайла Васильовича, те що в селі багато працюючої молоді, створено робочі місця, тут народжуються діти, працюють дитсадок і школа, а значить – село живе й буде жити, воно має перспективу.
Мабуть, саме в цьому і є справжня любов до своєї малої батьківщини, до своїх колег, односельців і непідробна любов до своєї держави й народу.
Зоряни приєднуються до привітань, які надходять на адресу ювіляра. З роси й води Вам, Михайле Васильовичу! Щедрих урожаїв і високих життєвих здобутків, миру, щастя, злагоди!

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.