Європейська перспектива і новий рекорд “Ворскли”

У  25-му турі полтавська “Ворскла” вдома приймала одеський “Чорноморець”. У звітному протистоянні нашим землякам достатньо було здобути одне очко, щоб за тур до завершення чемпіонату вибороти право представляти Полтаву у єврокубках. У підсумку – додали до свого доробку не одне, а три залікових пункти.
Перші десять хвилин полтавці мали невелику територіальну перевагу. Згодом “моряки” освоїлися на футбольному полі й почали атакувати. Проте до гостроти біля воріт суперників справа так і не доходила. І все ж на 19-й хвилині м’яч затріпотів у сітці воріт. Швидку фірмову контратаку “ворсклян” результативно завершив Громов – 1:0. Через двадцять хвилин одесити мали чудову нагоду зрівняти рахунок, але форвард гостей з вигідної позиції не влучив у ворота Непогодова. А вже у наступній атаці господарі подвоїли рахунок. Після удару Громова “шкіряний” влучив у Ковпака, змінив свою траєкторію польоту і залетів у ворота одеситів – 2:0.
Другу 45-хвилинку “Чорноморець” розпочав активно, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт господарів. “Біло-зелені” вміло оборонялися і шукали першу-ліпшу нагоду для контратаки. Глядачі на трибунах нудьгували до 80-ї хвилини, коли у їхніх улюбленців знову прокинулося бажання забити гол. Здобути велику перемогу не вдалося, проте і двох забитих м’ячів виявилося достатньо для того, щоб встановити новий клубний рекорд – шість перемог поспіль – і виконати завдання на сезон – знову потрапити до турнірів за єврокубки.
Залишається лише сподіватися, що УЄФА таки дозволить нашому клубові проводити свої домашні зустрічі з європейськими командами у Полтаві.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Сімінін,
Є. Ткачук, Даллку, Сапай, Скляр, А. Ткачук, (Маркоскі, 81), Турсунов (Пердута, 66), Громов, Ковпак, Шиндер (Міщенко, 46).
Результати інших матчів 25-го туру: “Олімпік” – “Волинь” – 1:3, “Металург” Д – “Говерла” – 0:0, “Дніпро” – “Шахтар” – 3:2, “Металіст” – “Іллічівець” – 3:1, “Карпати” – “Динамо” – 0:1, “Металург” З – “Зоря” – 0:1.
Свій останній матч у цьому чемпіонаті наші футболісти зіграють у п’ятницю, 29 травня, на виїзді з луганською “Зорею”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.