На хвилі часу

Нова книга Федора Чужі, яка нещодавно вийшла друком у Кременчуцькому видавництві “ПП Щербатих О.В.”, має назву “Одщібнюки”. Це публіцистично-документальний твір про сучасні погляди на мовні проблеми. На прикладі сюжету, замішаного на власних – і не тільки – стосунках з колишнім військовим людом, що зі своїми колізіями та комунікативним полем виникли на мовному грунті, автор намагається зрозуміти тих, хто в безмежжі гарцює верхи на вітрах душевної гнилизни. Від цього вжалює думка: чому й відколи сини “отечества чужого” забули про славу своїх прабатьків й не здатні бачити зміни сьогоднішнього дня та назавжди залишилися в путах проімперської ідеології?
Можна сказати, що твір автора повністю просякнутий не тільки відчуттям гіркоти та болю від зросійщених позицій і поглядів, а подеколи й уражених отрутою зради ще вчорашніх українців, а й чітким проявом його небайдужості до мови народу, представником якого є.
Автор, як людина із чуйним серцем та увиразненою активною позицією патріота Держави-Дому, постав у книзі як захисник мовних цінностей, втрата яких в окрадених душах може призвести до незворотних процесів.
Книга цікава ще й стилем показу моральних перекосів у головах колишніх курсантів, а сьогоднішніх нащадків червоних комісарів та пристосуванців, які перебувають у тенетах неволі, принесеної на крилах кремлівської політичної завірюхи. Наковтавшись московської ідеологічної блекоти, частина з них стала під прапори майстрів великоруської шовіністичної ідеологічної зброї, інші – манкуртами з яничарською ненавистю до рідної Землі-Матері.
Про це та інше – нова, вже сьома за ліком, книга відомого журналіста із Кременчука Федора Чужі.

Анатолій МАГДИНИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.