Зухвале пограбування в Кременчуці

19  травня у Кременчуці розігрався справжній трилер – тут озброєний грабіжник взяв у заручники маршрутку з пасажирами і, відстрілюючись, намагався втекти від міліції, яка переслідувала його через пограбування ювелірного магазину. Поранення при цьому отримали троє людей.

Ювелірні магазини у Кременчуці грабували й раніше, але щоб так зухвало – уперше. Насамперед, крамниця розташована на одній з найбільш людних вулиць – Пролетарській. Поруч знаходяться дві зупинки громадського транспорту, а через дорогу – центральний ринок. Незважаючи на усе це, двоє невідомих чоловіків о десятій годині зайшли до приміщення магазину, погрожуючи пістолетом, змусили усіх лягти на підлогу і зібрали золоті речі майже з усіх вітрин. За попередніми даними, загалом це становило 10 кілограмів золота. Доки зловмисники вантажили золото у господарські сумки і кишені, продавчиня змогла натиснути кнопку виклику охорони, яка миттєво прибула на місце.
Уже на виході грабіжникам завадили працівники служби охорони. Та один із зловмисників відкрив вогонь, в результаті чого 23-річний охоронець отримав тяжке поранення.
Тікаючи від охоронців та патрулів міліції, які почали прибувати на місце, один із злочинців заскочив до маршрутки на зупинці громадського транспорту, в якій знаходилося шестеро дорослих пасажирів і семирічна дитина.
Працівники міліції спрацювали оперативно й дорогу маршрутці заблокували. Однак зловмисник почав стріляти по правоохоронцях через лобове скло. Потім нападник вискочив із цього транспортного засобу й застрибнув у інший. Погрожуючи пістолетом, змусив водія їхати. Але й цей транспортний засіб правоохоронці наздогнали та заблокували. Загнаний у глухий кут, злочинець вибіг із автобуса, кинув повну сумку ювелірних виробів посеред дороги й, хаотично відстрілюючись, побіг у район житлового масиву. Стріляючи, він поранив двох перехожих чоловіків 39 та 69 років. Працівники міліції зброю не застосовували через велике скупчення людей.
Оперативникам вдалося наздогнати та затримати підозрюваного. Зараз він дає свідчення слідчому. В затриманого вилучений бойовий пістолет Макарова та магазин із набоями до нього, повідомив начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех. Нападником виявився 28-річний мешканець Київщини. Як зізнався правоохоронцям затриманий, пограбування “ювелірки” було сплановано заздалегідь.
Доки правоохоронці переслідували одного зловмисника, його співучасник забіг в іншу маршрутку, де також були пасажири, погрожуючи водію, змусив його їхати, а в районі залізничного вокзалу, покинувши авто, втік. Особа співучасника злочину встановлена. І вже наступного дня правоохоронці затримали його в одному з барів Кременчука. Чоловік був п’яним і опору не чинив.
За фактом скоєного злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, учинений задля заволодіння майном в особливо великих розмірах). Нападникам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. Правоохоронці вже мають докази причетності чоловіків до аналогічних пограбувань у Кременчуцькому районі.
Як повідомив головний лікар третьої міської лікарні Кременчука Руслан Мамон, усі троє чоловіків, які отримали поранення внаслідок надзвичайної події, прооперовані, їхньому життю нічого не загрожує. Необхідне лікування вони отримають за рахунок міського бюджету.

Антон ПИСАРЧУК
Ілона БОГАЧ
Журналісти

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.