Чумацьким Шляхом – у казку

Різнокольорові аркуші паперу яскраво обсипали майданчик перед входом до Палацу Казок, і в кожен із них вмальовано сліди черевичків та імена полтавських дітей, які ніби кличуть усіх перехожих: “Вам сюди!” Усім – дорослим і малим! Здалеку – наче квіти на галявині. Але швидше – то все-таки зорі. Так вони часто віддзеркалюються у тихій воді криниць або річок. А в ці дні наче Чумацький Шлях спустився з небес і вказує дорогу, що веде до мрії.
За кілька хвилин одна за одною спалахують голубі зорі, точніше, вони кольору індиго. Звучить ніжна мелодія, і притишений голос у темній залі розмірковує про таємничий космос, де кожен шукає свою зорю – як свою долю. Те диво над сценою сучасні діти фотографують на свої гаджети, заповнюючи залу голубими спалахами, а щойно вмикається світло – гучно лунають голоси, що свідчать про захоплення від почутого й побаченого. Свідчать про те, що ці, вже виховані Інтернетом, діти хочуть у казку…
Так починалися урочистості з нагоди відкриття ІІ Театрального проекту “Зоряний шлях” у залі Полтавського академічного обласного театру ляльок. Учасники фестивалю – 14 театрів із України, Болгарії, Естонії, Грузії, Ірану, Вірменії та Литви.
Відбулося перше мистецьке (із представлених артистами фрагментів народних пісень і танців) знайомство глядачів із гостями, а також членами міжнародної експертної ради проекту, яка оцінюватиме представлені творчі доробки і визначатиме переможців у кількох номінаціях.
І на правах гостинних господарів відкрили творче змагання полтавські лялькарі вертепною виставою “Чумацький Шлях”, яку колектив пропонує для сімейного перегляду. Пізніше, вже увечері, неореалістичну драму для дорослих “Жага” в камерному залі театру ляльок представило творче об’єднання “Teine Laine” із Таллінна (Республіка Естонія).
Попереду – чотири дні нових відкриттів і знайомств, однаково цікавих для дітей та дорослих, залюблених у театральне мистецтво.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.