Судове засідання за справою Геннадія Кернеса знову перенесено

Учора, 18 травня, у Київському районному суді міста Полтави мало відбутися друге підготовче судове засідання щодо розгляду справи міського голови Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців, яких, нагадаємо, звинувачують у викраденні, тортурах та погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану.
На чергове судове засідання Геннадій Кернес, інші відповідачі прибули. Разом з ними на засідання суду приїхав народний депутат України Михайло Добкін. Перед початком судового засідання під стінами Київського районного суду зібралися мітингувальники, які закидали підозрюваних та їхніх захисників яйцями, намагалися облити “зеленкою”. Серед мітингувальників було помічено кілька осіб, обличчя яких закривали “балаклави”. Вже за кілька хвилин, ще до початку судового засідання, озброєні охоронці спецпідрозділу “Грифон” евакуювали Г. Кернеса, М.Добкіна, інших відповідачів. Як заявив згодом один із адвокатів підсудного Олександр Гунченко, Геннадія Кернеса було евакуйовано через загрозу його життю: “Ми отримали оперативну інформацію від співробітників спецпідрозділу “Грифон” про наявність серед мітингувальників осіб із вогнепальною зброєю”.
У ході судового засідання, що розпочалося вже без участі підозрюваних, адвокати апелювали до судді про неможливість проведення судового засідання в Полтаві через загрози як відповідачам, так і їхнім захисникам, і просили організувати виїзне засідання Київського районного суду в приміщенні апеляційного суду міста Харкова, а також посилити охорону підсудних, захисників.
Суддя переніс судове засідання через відсутність відповідача, а також виніс ухвалу про забезпечення правопорядку під час судового засідання співробітниками спецпідрозділу судової міліції “Грифон” УМВС України в Полтавській області та їхніми харківськими колегами, а також особовим складом УМВС України в Полтавській області та їхніми колегами із Харкова.
Наступне судове засідання призначене на 28 травня.
Уже після судового засідання помічник начальника Київського РВ УМВС України в Полтавській області Володимир Пасічко офіційно повідомив, що жодного правопорушення біля приміщення Київського районного суду міста Полтави зафіксовано не було, а також осіб із вогнепальною зброєю співробітники міліції не виявили.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.