З вітром у гривах

Минулої суботи, 2 травня, на іподромі філії державного підприємства “Конярство України” “Дібрівський кінний завод № 62” відбулося традиційне кінноспортивне свято. Але ще задовго до початку театралізованого параду та перегонів на леваді юрмилася молодь. Керуючий кінноплемінною частиною, заслужений працівник сільського господарства України Аркадій Лабунець особисто перевіряв безпечність облаштованих для катання дітей сідел і тачанок, підприємливі продавці сувенірів, ласощів, напоїв напинали свої ятки. У кожного свої клопоти.
З Києва, Полтави, Миргорода, Лубен, Сумщини та інших країв України їхали поважні гості. Під урочисту мелодію Державного гімну України прапор свята підняли славні трудівники конезаводу – оператор машинного доїння Любов Яценко, водій Анатолій Литвин, тракторист Анатолій Хлєбніков. Учасників свята привітали заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники райдержадміністрації та районної ради Юрій Коваленко й Анатолій Карбан, виконуючий обов’язки директора державного підприємства “Конярство України” Денис Птушков, Дібрівський сільський голова Олексій Гришко, керівник філії “Дібрівський кінний завод № 62” Микола Радченко. Ветерани галузі добрим словом згадували колишнього голову асоціації рисистого конярства України, першого заступника голови облдержадміністрації Василя Шапрана, світла йому пам’ять, та присутнього на святі у свій час головного коняра Полтавщини Олександра Яреська, які багато зробили для відродження кінноспортивного свята у Дібрівці.
А потім увага всіх була прикута до театралізованого параду учасників святкового дійства. З вітром у гривах мчали рисаки і визнані рекордсмени багатьох іподромів країни. Розігрувалися призи на честь 70-річчя Великої Перемоги над фашистськими загарбниками, інші почесні відзнаки. Були призи на честь видатного дібрівського майстра-наїзника Михайла Стасенка, державного підприємства “Конярство України” та Дібрівського кінного заводу № 62. Їх виграли досвідчені дібрівські наїзники Андрій Прокопенко, Григорій Назаренко, Ігор Радіонов, Віктор Ключников.
Окрасою свята були віртуозні виступи на конях вихованців Дібрівської дитячої кінноспортивної школи під керівництвом тренера Анастасії Богач. На іподромних трибунах не було вільних місць. То, може, справді сьогодні коні стали такою рідкістю, що подивитися на них їдуть з усіх усюд? Але правда ще і в тому, що втомленим господарськими клопотами та політичними протистояннями людям відпочинок для душі потрібний як ковток свіжого повітря чи джерельної води. Саме таким і було кінноспортивне свято у Дібрівці.

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.