Вклонімося народові-переможцю

Урочистий прийом ветеранів, інвалідів  війни, учасників бойових дій, партизанського руху з нагоди Дня пам’яті та примирення, 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні провели голова облдержадміністрації Валерій Головко, голова обласної ради Петро Ворона. На зустріч з’їхалися представники ветеранських організацій з усіх районів Полтавщини. Сивочолі ветерани з бойовими та трудовими нагородами проходили своєрідним коридором пошани – їх зустрічав камерний оркестр обласної філармонії, молоді люди в формі солдатів Перемоги вручали квіти.
– Ви виконали свій обов’язок перед державою, тепер ми в боргу перед вами. Держава недостатньо зробила для вашого медичного, пенсійного забезпечення, відпочинку, хочеться зробити більше, – звернувся до героїв дня Валерій Головко. – Вас зустрічає молодь, і наше завдання – зміцнити цей зв’язок, щоб пам’ять передавалася з покоління в покоління. Хочеться подякувати вам за наше життя, тому що героїзм, який ви проявляли у Другій світовій війні, дав можливість думати про майбутнє.
– Ви, шановні ветерани, з юних літ приклад для нас. Люди з нагородами, отриманими під час Великої Вітчизняної, для нас завжди були героями, – наголосив Петро Ворона. – Ви показали взірець того, як треба виконувати свій обов’язок перед рідною землею, перед родиною, як любити Батьківщину і відстоювати її.
– Хочеться привітати усіх із вікопомним днем, згадати тяжкі воєнні роки, і щоб наші нащадки теж згадували у майбутньому тих, хто захищав нашу країну. Мільйони залишилися на полі бою. 11 тисяч уродженців Глобинського району віддали свої життя на фронтах, – підкреслив голова Глобинської районної організації ветеранів, інвалід війни Іван Мокляк.
Учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, голова Карлівської районної організації ветеранів Василь Соловйов прочитав свій вірш.
Багатьом учасникам зустрічі були вручені відзнаки Ради організацій ветеранів України, обласної ради та облдержадміністрації. Ветерани сфотографувалися на згадку і поспілкувалися за солдатською кашею. Для них лунали пісні воєнних років і сучасні вокальні композиції у виконанні артистів Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя та обласної філармонії.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.