Полтавщина – за мирне небо

Першого травня з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих в обласному центрі пройшла благодійна акція “Діти – за мирне небо”. Юні полтавці зібралися на площі перед адмінбудівлею, що по вулиці Жовтневій, 45. Вони створили патріотичні малюнки та розмалювали Державний герб України в різні кольори.
“Цей тризуб малювали не звичними барвами, а такими, якими бачать своє життя хлопчики й дівчатка”, – розповіла спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Авдєєва.
На площі також проводили кілька майстер-класів. Діти виготовляли червоні квітки маку з паперу та тканини як символ перемоги і пам’яті про полеглих у Другій світовій війні, готували листи бійцям АТО. Усі ці поробки організатори акції планують надіслати військовим на буремний Схід.
Відбувся святковий концерт за участю творчих колективів Полтави. Були й конкурси: на кращий малюнок на асфальті, вірш про Україну, патріотичну листівку. Всім роздавали блакитні й жовті повітряні кульки.
***
Того ж дня збиралися провести свій мітинг і прихильники комуністичної ідеології. Вони також прийшли до адмінбудівлі, як і активісти, які прагнули висловитися з приводу високих тарифів на житлово-комунальні послуги.
Колона маніфестантів вирушила до Палацу дозвілля “Листопад”, де відбувся нечисленний мітинг. Зібрання пройшло без конфліктів.
***
На Театральній площі в Полтаві пройшла виставка “Медова весна”. Медовари з усієї області привезли продукти бджільництва. Тут полтавці та гості міста могли продегустувати і придбати мед та медові вина. Продавалися на виставці також воскові фігурки, свічки з прополісу, квітковий пилок. Зібрані кошти медовари передали Полтавському батальйону небайдужих на потреби бійців, які знаходяться на фронті.
***
2 травня у Полтаві по вулиці Курчатова ввели в експлуатацію багатоповерхівку. Квартири у новобудові отримали 68 полтавських родин. 15 з них – за державними програмами будівництва житла.
Новобудову урочисто відкрили голова облдержадміністрації Валерій Головко та керівник Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний. Освятив будинок архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
– Мабуть, найбільше свято для кожної молодої родини – це придбання власного житла, – наголосив Валерій Головко. – Хочу побажати нашому уряду не втрачати темп, який взяли тут, у Полтаві, у рамках програми будівництва доступного житла, щоб якомога більше сімей отримали омріяні квартири.
***
Мир і праця – головні гасла першотравневих свят мешканці Кременчука здебільшого втілювали на городах і присадибних ділянках. Щодо промислових підприємств, то колектив Кременчуцького колісного заводу провів благодійну акцію й передав українським бійцям 550 бавовняних футболок вартістю 10 тисяч гривень. Завдяки сприянню волонтера Анатолія Гілевича їх виготовила швейна фабрика із сусіднього Комсомольська, додавши від себе безкоштовно ще 300 футболок.
Найбільш неспокійними свята були для 50 бійців підрозділу міліції спеціального призначення “Кременчук”, які охороняли громадський порядок в Одесі задля убезпечення громадян від повторення трагедії, що сталася минулого року на Куликовому полі. Наразі бійці, виконавши поставлені завдання, повернулися додому.
А найприємнішим заходом для мешканців Кременчука було відкриття головного фонтана міста. На честь Дня міжнародної солідарності трудящих влада міста організувала світломузичне шоу.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.