Травневі клопоти хліборобів

Комплекс весняно-польових робіт перевалив за екватор. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку ОДА, в області практично завершено сівбу ранніх зернових і зернобобових культур (посіяно 110 тисяч гектарів), також повністю завершено сівбу соняшнику (понад 260 тис. га) та цукрових буряків (28,8 тис. га).
Нині аграрії зосередили свої зусилля на сівбі кукурудзи, загалом її посіяно на площі понад 330 тисяч гектарів, що становить близько 60 відсотків від запланованого. Також сіють сою (38 відсотків до прогнозу), сорго, ріпак та круп’яні культури, гречку і просо.
Найбільші площі ярих культур посіяли господарства Миргородського та Гадяцького районів (приблизно по 42,5 тисячі гектарів). Наздоганяють лідерів аграрії Лохвицького, Глобинського та Семенівського районів, у яких посіяно від 37 до понад 35 тисяч гектарів. Загалом ярі культури в агроформуваннях усіх форм власності області посіяно на площі близько 840 тисяч гектарів. Торік на відповідну дату було посіяно понад 1 мільйон гектарів ярих культур.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.