На колегії Держкомтелерадіо відзначили роботу Полтавської ОДТРК “Лтава”

Стан розвитку інформаційного простору Полтавської області колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним. Генеральний директор ОДТРК “Лтава” Євген Лопушинський у своєму виступі навів головні показники роботи телеканалу в 2014–2015 роках. Зокрема він повідомив, що “Лтава” у минулому році в повному обсязі виконала державне замовлення з виробництва та трансляції теле- і радіопрограм. “Враховуючи нинішню ситуацію, головна тематика наших програм – патріотизм та захист української державності”, – зазначив Євген Лопушинський. Він розповів про нові проекти, започатковані телерадіокомпанією “Лтава”, які було представлено у відеопрезентації. За словами генерального директора, два головних завдання нині – кадрове і технічне оновлення телеканалу.
“Хочу зазначити, що повністю виправдовує практика пошуку журналістів на конкурсній основі, адже це стимулює працівників. Ми провели перший конкурс і призначили нового керівника ранкової програми. Зараз така ж процедура відбудеться по керівнику служби новин. Менеджер по персоналу веде постійний пошук нових кадрів. Буквально за місяць проведено понад сто співбесід, і кілька журналістів уже проходять стажування на каналі. Поряд із цим вважаю, що було доцільне впровадження навчальних програм для працівників телерадіокомпанії, оскільки наших фінансових зусиль замало”, – зазначив директор ОДТРК “Лтава”.
Він також повідомив про зміни, які відбуваються в технічному переоснащенні телерадіокомпанії. “У минулому році нам вдалося ввести в дію нову центральну ефірну апаратну. Заплановано відкриття оновленого апаратно-студійного блоку №1. Це – сучасна студія, яка дозволятиме виготовляти медіа-продукт на рівні кращих європейських зразків. У найближчих планах також модернізація комплексу відеомонтажних апаратних та придбання техніки для “newsroom”, – повідомив Євген Лопушинський.
Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олег Наливайко підкреслив, що ОДТРК “Лтава” вже готується до переходу на суспільне мовлення. “Рік тому я сказав новому керівнику: “Не чекайте, поки хтось за вас зробить суспільне мовлення, робіть його вже сьогодні”. І, як бачимо, той продукт, який виробляє ОДТРК “Лтава” нині, наближений до стандартів суспільного мовлення. А головне, що їм вдалося його монетизувати, адже минулого року Полтавська ОДТРК заробила понад п’ять мільйонів гривень. Так само в технічному плані можу сказати, що “Лтава” розвивається як одна з найкращих компаній”, – відзначив Олег Наливайко.
На колегії обговорили загальний стан інформаційного простору Полтавщини, про що доповідав директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Артем Бабак.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.