Вшанували митця-земляка

На стінах будівлі галереї образотворчого мистецтва в Лубнах відкрили меморіальну дошку знаному землякові, члену Національної спілки художників України, заслуженому працівнику культури Василю Семенюті, а в залі галереї – виставку його робіт, приурочену до 90-річчя митця. Право відкрити пам’ятний знак з барельєфом художника було надане кращим учням Лубенської художньої школи. Присутніх – діячів культури та мистецтва, педагогів, молодь, городян і гостей привітав заступник міського голови Віктор Медведєв, він вручив подяки авторам меморіальної дошки – художнику Володимиру Мірошниченку, архітектору, брату Василя Івановича – Володимиру Семенюті. Говорили про вагомий внесок Василя Семенюти в розвиток культури міста над Сулою, його подвижницьку працю. Василь Іванович є засновником дитячої художньої школи та галереї.
Багато художніх творів автора були представлені в залах галереї разом із фотографіями різних подій із життя митця та його міста. На урочисту подію до Лубен приїхали відомі учні майстра – народний художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Леонід Андрієвський, член Національної спілки архітекторів України Микола Босенко, які розповіли про творчу співпрацю з учителем.
В усіх починаннях і в роботі Василя Семенюту підтримувала його родина: дружина Ніна Семенівна, син Андрій – нині викладач Харківської художньої школи імені Іллі Рєпіна, донька Наталія – художник, дизайнер, онуки – Анна та Андрій, які продовжують творчу родинну династію. Рідні щиро подякували лубенцям за збереження пам`яті про митця. На заході виступили місцеві художники і музиканти – адже Василь Семенюта був поціновувачем мистецтва й класичної музики.

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.