Стратегія розвитку АПК

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко з робочою поїздкою побував на Полтавщині. Його супроводжували голова облдержадміністрації Валерій Головко, заступник голови ОДА Роман Товстий, директор департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов.
Високопосадовець провів нараду з керівниками обласних і районних служб АПК та базових агроформувань області, де представив стратегію розвитку аграрної галузі на найближчі 5 років. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона. Учасники наради хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Зазначалося, що валове виробництво українського зерна обсягом 100 мільйонів тонн і збільшення його експорту вдвічі – це реальність найближчих років. Готовність до весняної посівної кампанії в середньому по Україні – 63 відсотки. Полтавщина – серед лідерів за рівнем підготовки.
Міністр агрополітики Олексій Павленко та голова ОДА Валерій Головко також зустрілися з професорсько-викладацьким колективом і студентами Полтавської державної аграрної академії та провели прес-конференцію для представників ЗМІ. Вони також ознайомилися з роботою ДП “Полтавське КХП”, насіннєвого комплексу з логістичного та матеріально-технічного забезпечення компанії “Дюпон Піонер” Диканського району, молокозаводу ПП “Білоцерківська агропромислова група” Великобагачанського району.
(Докладний звіт про перебування на Полтавщині міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка читайте у наступному номері “Зорі Полтавщини”).

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.