Полтавські військові зв’язківці склали присягу на вірність Україні

Півтисячі мобілізованих і добровольців, які проходять навчання в 179-му Полтавському об’єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв’язку, прийняли присягу на вірність Україні.
На плацу навчального центру вишикувалися понад дві тисячі майбутніх військових. Серед них не лише жителі Полтавщини, а й мешканці Херсонської, Одеської, Запорізької, Миколаївської, Кіровоградської, Луганської і Донецької областей.
– Для того, щоб пройти належний курс підготовки, у Полтаві створили необхідні умови, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – Бійці повністю забезпечені всім речовим майном, харчами, медикаментами. Після закінчення навчального курсу вони відбудуть у місця постійної дислокації, де отримають засоби захисту та зброю.
DSC_0064Начальник навчально-тренувального центру Ігор Міцюк додав, що серед мобілізованих лише 5 відсотків не мають армійського досвіду. “Є невелика кількість тих, хто виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Переважна більшість бійців мають досвід військової служби, тому впевнений, що в результаті навчань хлопці отримають ті знання, які їм потрібні для виконання професійних обов’язків у військових частинах”, – додав Ігор Міцюк.
Текст присяги бійці зачитували по черзі в урочистій атмосфері. Далі – привітальне слово від голови облдержадміністрації. Валерій Головко зауважив, що зв’язківці приймають присягу в день, коли на Сході країни розпочалося перемир’я і є великі сподівання на те, що в Україні нарешті запанує такий довгоочікуваний мир. Він побажав воїнам-зв’язківцям, щоб повернення до родин було щасливим, а головне – якнайшвидшим. “Сьогодні ви захищаєте нашу державу, на ваших плечах – наша безпека і цілісність країни. Тому я вам кажу: “Слава”! і “Слава Україні!” – привітав військових зв’язківців Валерій Головко.
Підготовка військових зв’язківців у Полтаві триватиме до середини березня, після чого бійці поїдуть у розташування частин.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.