Бойове братство через роки

Із нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР із Афганістану в Полтавському міському будинку культури пройшов вечір-реквієм, організований обласним відділенням Української спілки ветеранів Афганістану та міською спілкою ветеранів війни в Афганістані. Урочисто-щемливу атмосферу створили в залі тематичні пісні, що звучали у виконанні заслуженої артистки України Олени Білоконь, самодіяльних митців і в записах. Присутні переглянули відеофільм з портретами всіх синів Полтавщини, які не повернулися з афганської війни на фоні кадрів історичних подій. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Тепер ця дата сприймається по-іншому, адже якщо три десятиліття тому лише одиниці знали, що таке війна, то нинішнє лихоліття торкнулося мільйонів сімей наших співвітчизників.
– У ці дні ми збираємось своїм бойовим братством не тільки для того, щоб пошанувати полеглих, а й для того, щоб показати свою згуртованість, – сказав керівник міської спілки воїнів-афганців Олексій Глушков. – Неможливо забути те, через що довелося пройти. Сьогодні ми знову втрачаємо близьких. У залі присутні сім’ї загиблих в АТО полтавців. Немає сумнівів, що цю неоголошену, нав’язану нам війну потрібно закінчувати, щоб люди не втрачали рідних.
Були щирі дружні обійми бойових побратимів, слова підтримки сім’ям загиблих і вдячності за мужність тим, хто відважно виконав військовий обов’язок на далеких землях. Юні аматори підготували музично-хореографічну композицію, присвячену землякам, загиблим в інших країнах.
Відзнаками, грошовими преміями, сертифікатами на цінні подарунки і на оздоровлення дітей були відзначені воїни-інтернаціоналісти, сім’ї загиблих в Афганістані та в АТО. Пораненому на Сході України полтавцю Андрію Черкашину вручено сертифікат на квартиру.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.