Взаємовигідне партнерство, захищеність і можливості для розвитку бізнесу

Так характеризують програму “Фінансові рішення” її учасники – вітчизняні агровиробники . Саме цю програму презентували у Харкові співробітники міжнародної компанії “Сингента” під час прес-конференції для представників засобів масової інформації з трьох регіонів України – Полтавської, Харківської і Сумської областей.
“Сингента” – одна з провідних компаній світу в агросфері. Вона об’єднує 26 тисяч фахівців із понад 90 країн, які завдяки прогресивним науковим розробкам, глобальним дослідженням, співпраці з клієнтами виконують основне завдання, яке є слоганом фірми, – розкривають потенціал рослин. Основний вектор роботи “Сингенти” в Україні – підтримка вітчизняного виробника.
Усі програми “Фінансових рішень” доповнюють одна одну, разом вони надають комплексну підтримку сільгоспвиробникам і дистриб’юторам,  ефективно діють за будь-яких економічних умов.
– Ми пропонуємо сільськогосподарським підприємствам України ті ж можливості, якими користуються їхні конкуренти – американські та європейські аграрії. У рамках програми допомагаємо вигідно реалізувати сільгосппродукцію, пропонуємо інструменти, які мінімізують вплив погодних умов, тобто допомагаємо ефективніше вести бізнес, мінімізуючи ймовірні ризики, й керувати власним доходом, – зазначила керівник групи з розвитку бізнесу компанії “Сингента” Хелен Феірлемб.
Програма “Фінансові рішення” включає чотири напрямки: “Підтримка Плюс”, “Агрі Плюс”, “Форвард Плюс” та “Страхування Ріпак”. Перша дозволяє аграріям продати вирощену продукцію з додатковим прибутком від 200 до 500 гривень на тонні для купівлі якісного насіння та засобів захисту рослин (ЗЗР), друга – це пропозиція клієнтам продати компанії кукурудзу з прив’язкою до цін Чиказької біржі й отримати додатковий прибуток навесні, якщо ціна на цю культуру зросте. Третя – це захист ціни майбутнього врожаю від падіння та можливість її збільшення. За умовами четвертої програми витрати на насіння та ЗЗР будуть повністю компенсовані у разі вимерзання посівів.
– Ми запитали у сільгоспвиробників, із якими працюємо, про ризики їхнього бізнесу. Насамперед, відповіли вони, це погодні фактори – град, посуха, мороз. Друга проблема – ціна на сільгосппродукцію. Нині українських аграріїв хвилює, як виростити якісний урожай, та більше непокоїть, як його потім реалізувати й отримати реальний фінансовий ефект від процесу вирощування. В Україні механізмів допомоги сільгоспвиробникам замало – розповів менеджер із розвитку бізнесу компанії “Сингента” Роман Хрипко. – “Сингента” – велика компанія, має досвід роботи в багатьох державах, тож може ним поділитися із українськими клієнтами.
– “Фінансові рішення” – це впевненість у завтрашньому дні, стабільність і найголовніше – висока рентабельність, – продовжив презентацію програми керівник регіонального підрозділу “Схід” компанії “Сингента” Олег Панасенко. – Наш регіон, до якого входять Харківська, Луганська і Донецька області, нині перебуває в складній ситуації. На теренах Луганщини й Донеччини тривають воєнні дії.  Алелюди готові працювати.  Тож пропонуємо їм “Фінансові рішення”, тобто не тільки надаємо якісні посівний матеріал і ЗЗР, а й закриваємо весь спектр послуг, тобто підприємство вже може реалізовувати нам власну продукцію за фіксованими цінами. Фактично такого не пропонує жодна компанія. Наразі до нашого регіонального підрозділу надійшло чимало заявок із Луганщини.
За словами старшого менеджера із продажів компанії “Сингента” у Східному бізнес-регіоні Андрія Когтенка, відділення фірми працює в зоні ризикованого землеробства, де будь-яка помилка може призвести до чималих втрат. До цінових ризиків додаються й погодні. Тому люди, намагаючись убезпечити власний бізнес, проявляють інтерес до подібних програм.
Уже чотири роки “Сингента” допомагає українським аграріям вигідно реалізовувати сільгосппродукцію. Лише впродовж 2014 року загальний додатковий дохід учасників програми “Підтримка Плюс” склав 21 мільйон гривень. 130 тисяч тонн сільгосппродукції компанія реалізувала за 10 місяців, завдяки програмі учасники змогли закрити до 80 відсотків кредиторської заборгованості.
– Портфелем наших “Фінансових рішень” користувалися господарства по всій Україні, бо проблеми повсюди схожі – фінансові ризики, коливання цін, погодні умови. Активно працювали програми на заході держави. Застосовували їх і на Полтавщині, думаю, в цьому регіоні матимемо попит і в 2015-му. Великі надії покладаємо на Харківщину, – відзначила Хелен Феірлемб.
Зокрема на Полтавщині програмою “Фінансові рішення” скористалися ТОВ “ПКЗ-Агро” (“Форвард Плюс”), ПП “Крячківка” (“Агрі Плюс”), ТОВ “УкрЛатАгро” (“Страхування Ріпак”), ТОВ “СП Комбікормовий завод” (м. Пирятин) – партнер програми “Підтримка Плюс”.
Сподіваємося, полтавські аграрії, детальніше ознайомившись із програмою на сайті http://www3.syngenta.com/country/ua/uk/aboutcompany/finansovi_rishennia/Pages/index.html чи за телефоном (044) 494-17-71, оберуть прийнятну пропозицію і стануть надійними партнерами компанії “Сингента”.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.