Вірний присязі й народові України

Гадяч сколихнула страшна звістка про ще одну тяжку втрату земляка. Мешканці міста й району провели в останню путь Героя, захисника Вітчизни, який загинув від поранення в зоні АТО, – Руслана Пономаренка.
Народився Руслан Пономаренко 6 грудня 1978 року в місті Гадячі в багатодітній сім’ї. Навчався у Гадяцькій школі-інтернаті, потім – в СПТУ-47, де здобув фах водія. У 1997 році був призваний на військову строкову службу. Останнім часом проживав у селі Осняги, мав дружину, разом виховували сина. 22 серпня 2014 року був призваний під час часткової мобілізації до війська. Спершу служив у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Після відповідної підготовки був направлений у зону проведення антитерористичної операції.
Ще два тижні тому Руслан був удома з рідними, допомагав своїм товаришам навіть у період відпустки – знаходив запчастини до військових машин. 28 січня життя солдата обірвалося поблизу міста Дебальцеве Донецької області. Загинув Герой, який до кінця виконав свій військовий обов’язок – не зрадив присязі, даній народові України.
“Руслан був життєрадісною і цілеспрямованою людиною, – розповідає Біленченківський сільський голова Сергій Нікітенко. – Жив, радів, любив, складав плани на майбутнє. І здійснив би їх, якби не війна. Ворожа куля обірвала його життя. Сьогодні вся громада оплакує нашого сина, друга, побратима. Ця смерть змінить кожного з нас. Ми мусимо стати сильнішими і кращими. Мусимо пам’ятати, що в цю хвилину хтось помирає за нашу свободу”.
Всі ми у скорботі разом з рідними і близькими нашого Героя. Це спільна втрата, яку ми ніколи не забудемо. Руслан Пономаренко – Герой, який ціною власного життя дав нам шанс на мирне життя.
Царство небесне і Вічний спокій убієнному воїну, який поліг за “други своя”!

Любов ШКРЬОБА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.