“Тарпан” здобуває популярність

Швидкісні електропоїзди “Тарпан” виробництва Крюківського вагонобудівного заводу стають усе популярнішими серед українців. У числі п’яти головних подій залізничної галузі України 2014 року незалежний інформаційно-консалтинговий центр “Центр транспортних стратегій” назвав і запуск двох таких поїздів. Варто нагадати, що експлуатуватися в Українській залізничній швидкісній компанії (УЗШК) вони почали 24 липня минулого року і за півроку встигли перевезти більше ста тисяч пасажирів за маршрутом Київ – Кривий Ріг – Київ. Днями на столичному залізничному вокзалі  відбулася досить знаменна для крюківських вагонобудівників подія. До першого перону в зазначений розкладом час прибув “Тарпан”. В одному з вагонів до Києва прибула п’ятимільйонна пасажирка УЗШК. Нею виявилася мешканка Кривого Рогу Христина Романова. Привітати її прийшли заступник міністра інфраструктури Олександр Кава, генеральний директор УЗШК Леонід Лобойко, керівник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопишин, директор зі збуту та маркетингу Крюківського вагонобудівного заводу Вадим Дузик, фахівці Укрзалізниці. Щаслива пасажирка була приємно вражена такою урочистою церемонією та подарунками, які отримала: дві безкоштовні поїздки на будь-який маршрут швидкісного потяга, планшет і дорожню сумку.
Відбувся брифінг для журналістів. Олександр Кава наголосив: “Дуже важливо, що українські пасажири відтепер також мають можливість отримати послуги поїздів “Інтерсіті-плюс”. Я відкрию вам таємницю. Цей електропоїзд 2015 року пройде випробування на швидкість 200 кілометрів за годину. Ми покажемо усьому світу, що в Україні є власний виробник швидкісних поїздів”.
Вадим Дузик у свою чергу зазначив: “Дуже важливо,  що в центрі уваги знову опинився український “Тарпан”. За рівнем комфорту, безпеки, надійності, швидкісних характеристик, якості послуг він цілковито відповідає усім вимогам класу “Інтерсіті-плюс” та світовим стандартам. Вочевидь, що придбання двох крюківських швидкісних поїздів новим керівництвом Міністерства інфраструктури та Укрзалізниці є досить мудрим і економічно вигідним рішенням. А ще – це приклад реформаторської діяльності, який повинен мати своє продовження. Швидкісні електропоїзди вітчизняного виробництва – це і є патріотичний елемент виховання гордості за свою країну”.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.