Розглянуто актуальні питання

Відбулося розширене засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин під головуванням Валерія Капленка. У роботі зібрання взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Головко, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облради Володимир Микійчук.
Депутати розглянули відповідь Міністерства аграрної політики України на Звернення до Кабінету Міністрів щодо внесення змін до діючого законодавства України, прийняте на пленарному засіданні двадцять другої сесії Полтавської обласної ради шостого скликання 25 квітня 2014 року. Йшлося про пропозиції щодо змін до законодавства, яке регулює державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень, використання земельних і водних ресурсів.
Реалізація цих пропозицій на загальнодержавному рівні, на переконання депутатів, мала забезпечити умови для ефективної діяльності аграрного сектора економіки, розвитку сільських територій, виконання завдань продовольчої безпеки України. Втім, поки що переважна більшість пропозицій депутатів-аграріїв Полтавської обласної ради не врахована.
Комісія ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради України з проханням прискорити розгляд законопроектів, внесених народним депутатом України Олегом Кулінічем. Головному управлінню Держземагентства в області рекомендовано до врегулювання питання на законодавчому рівні не надавати у користування земельні ділянки за межами населених пунктів без погодження з органами місцевого самоврядування.
З метою зміцнення співробітництва щодо розвитку земельної, податкової, природоохоронної та екологічної сфер, виходячи з інтересів територіальних громад у плануванні продовольчої безпеки держави, розвитку сільських територій, голові облдержадміністрації та голові обласної ради рекомендовано підготувати та укласти на 2015 рік Меморандум про співпрацю з органами державного нагляду та контролю щодо перегляду програм проведення перевірок, застосування штрафних санкцій до сільськогосподарських товаровиробників (до врегулювання проблемних питань на законодавчому рівні).
***
Під головуванням Валерія Пархоменка відбулося спільне засідання постійних комісій з питань бюджету та управління майном, житлово-комунального господарства, в якому взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови облради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло. Депутати розглянули можливість отримання обласним підприємством “Полтаватеплоенерго” кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку на реалізацію проекту “Модернізація системи теплопостачання в м. Полтава”.
За інформацією генерального директора ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”, депутата облради Володимира Чернявського, проект передбачає здійснення модернізації та реконструкції трьох котелень і встановлення індивідуальних теплових пунктів. Консультанти банку розробили техніко-економічне обґрунтування проекту, підприємство пройшло аудиторську та юридичну перевірки. Результатом стало підписання у листопаді 2014 року Переліку умов фінансування проекту між сторонами: облдержадміністрацією, Полтавською міською радою, обласною радою та “Полтаватеплоенерго”. Документ передбачає такі умови: кредит ЄБРР – 15 мільйонів євро, кредит ЄБРР Фонд чистих технологій – 4 мільйони, грант – 5 мільйонів, місцевий внесок (капітальні видатки) – 4,5 мільйона євро. Строк кредитування – до 13 років включно з трирічною відстрочкою та десятирічним терміном погашення основної суми боргу. Забезпечення – фінансова гарантія міста Полтави.
Після детального обговорення депутати вирішили підтримати даний проект, але за умови його погодження з відповідними відомствами.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.