Обрано нового голову Карлівської районної ради

На позачерговій 32-й сесії Карлівської районної ради до порядку денного, за зверненням депутатів, було внесене питання про відставку голови районної ради Петра Світлика. Після процедури таємного голосування із присутніх на сесії 47 депутатів (загальний склад ради – 52 депутати) 31 народний обранець проголосував за звільнення його з посади, повідомили в райраді.
– Питання переобрання голови райради виникло через претензії депутатів до Петра Світлика стосовно того, що він не зміг згуртувати депутатський корпус, налагодити конструктивну роботу, – зазначив заступник голови районної ради Василь Каплоухий.
У ході роботи позачергової сесії Карлівської райради депутати прийняли районний бюджет на 2015 рік, визначивши його доходи і видатки в однаковій сумі 139 мільйонів 791 тисяча гривень. Затвердили ліміти споживання енергоносіїв, Програму економічного та соціального розвитку району на поточний рік, заходи щодо переведення дошкільних установ і сільських клубних закладів на фінансування з районного бюджету та інші питання. Було також прийняте Звернення до Кабміну і Верховної Ради України, у якому йшлося, що Карлівській територіальній громаді не вистачає на фінансування закладів освіти й культури 8,3 мільйона гривень. Тож депутати попросили, коли будуть уточнюватись показники Держбюджету, передбачити району дотацію на ці галузі.
За пропозицією депутатів на розгляд сесії внесли  питання про обрання нового голови Карлівської районної ради. Більшістю голосів головою районної ради обрано Світлану Стасенко.
Світлана Борисівна Стасенко до цього працювала заступником Карлівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів. Вона – член фракції Соціалістичної партії України в районній раді, член постійної депутатської комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергозбереження.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.