Квартира для родини полеглого солдата

Олексій Древаль – кременчуцький солдат, який загинув минулого року в боях із російськими військами та проросійськими терористами в Іловайському котлі на Донбасі. До 93-ї окремої механізованої бригади Олексій прийшов добровольцем. Разом із ним служили ще п’ятеро кременчужан та троє мешканців Комсомольська. Завжди трималися разом. Олексію на той час виповнилося 29 років, він мав дружину та двох дітей. Однак йому не судилося повернутися додому живим. У вересні його понівечене розривами мін тіло в цинковій домовині поховали поруч із могилою матері.
Троє кременчужан-побратимів дивом вижили у тому страшному кривавому пеклі. Прощаючись з Олексієм, один із них звернувся до представників місцевої влади з проханням потурбуватися про родину загиблого. “Ордени мертвим не потрібні. Потрібна турбота про їхні родини, потрібна допомога живим”, – наголосив він.
Міська влада Кременчука не тільки почула ті слова, а й робить реальні кроки, щоб хоч якимось чином полегшити гіркоту втрати. Днями родині загиблого на війні Олексія Древаля міськвиконком Кременчука виділив двокімнатну квартиру, яка до того була комунальною власністю міста.
А ще раніше комісія з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків ухвалила рішення про встановлення меморіальної дошки Олексію Древалю на будівлі школи-колегіуму № 25, де він навчався. Також на знак шани і пам’яті у фойє виконавчого комітету Кременчуцької міської ради розміщено портрети героїв-кременчужан, які загинули на Донбасі, захищаючи незалежність і цілісність України.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.