У зону АТО відправлено запчастини для автомобілів санітарної роти

Із Полтави в зону АТО 30 січня вирушив вантаж із запчастинами для 8-ї окремої автомобільної санітарної роти. На місце дислокації підрозділу запчастини повезли співробітники автотранспортного підприємства обласної ради. А проводжали їх в дорогу голова облдержадміністрації Валерій Головко, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник командира 8-ї окремої автомобільної санітарної роти Олег Кучеренко.
У кузові вантажного мікроавтобуса – 65 найменувань запчастин для санітарних автомобілів. Як прокоментував Олег Кучеренко, завдяки сприянню голови облдержадміністрації підрозділ отримав усе необхідне для ремонту своїх “залізних коней”.
– Ми надзвичайно вдячні Валерію Анатолійовичу Головку за підтримку, адже він особисто опікується нашою ротою з моменту її створення у серпні минулого року, –  говорить Олег Кучеренко. – Тоді була неприємна ситуація, коли підрозділ отримав технічно несправні автомобілі. Й Валерій Головко першим відгукнувся на наше прохання про допомогу. Вже наступного дня після звернення рота отримала запчастини для ремонту техніки. Після ремонту автомобілі пройшли маршем 500 кілометрів у зону АТО. І лише дві машини із 57-ми нам довелося “тягти”, решта витримали дорогу.
Нині полтавським медикам доводиться працювати у посиленому режимі: у Збройних силах України – лише дві такі санітарні роти. Зона відповідальності полтавців – від Донецького аеропорту і до Маріуполя. Щоб вивезти поранених з передової, за день доводиться долати 300 кілометрів. І якщо люди такі навантаження витримують, то техніка виходить з ладу. Олег Кучеренко зізнається, що список запчастин готували для Міноборони, проте реальну допомогу отримали вдома, у Полтаві.
– Так, запчастини було закуплено з моєї особистої ініціативи, щоб допомогти землякам підтримувати техніку в бойовому стані, – коментує голова облдержадміністрації Валерій Головко. –  Адже запчастини для автомобільної санроти – головне, від їх наявності залежить боєздатність техніки й оперативність роботи медиків. Справна техніка – це врятовані життя наших бійців. До речі, облдержадміністрація спільно з обласною радою долучають до цієї роботи наше автотранспортне підприємство, спеціалісти якого виїздять в зону дислокації підрозділу, щоб допомогти провести ремонт техніки.
– Завдячуючи голові ОДА, ми відправляємо автомобіль із запчастинами, – долучився до розмови перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко. – На їх закупівлю спрямували майже 140 тисяч гривень. Та питання не в грошах, а в оперативності вирішення проблем, які є у хлопців на передовій із ремонтом автомобілів. Адже вони вивозять поранених у шпиталі, а життя людей – найважливіше.
Валерій Головко також пообіцяв знайти для санітарної роти кілька списаних “уазиків”. Їх механіки використовуватимуть як “донорів” для ремонту техніки. Окрім того, очільник області запевнив, що наступного тижня особисто провідає бійців санітарної роти в зоні АТО.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.