Інструменти співпраці влади й громади

У  рамках реалізації на Полтавщині Проекту німецького товариства GIZ “Реформа управління на сході України” делегація експертів зустрілася з керівництвом області.
Перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко та керівник Проекту Тарас Журавель обговорили практичні питання реалізації проектів співробітництва територіальних громад. Зокрема йшлося про підписання проектних пропозицій. Проекти обрали за трьома напрямками: збір та утилізація сміття, оснащення трудового архіву та місцева пожежна охорона.
– Полтавщина – піонер у цій справі. Проекти впроваджуватимуться протягом 2015 року. Вони передбачають активну участь громад. Головне, щоб їх завершили, а кращі напрацювання Полтавщини використали в інших областях. Обрані проекти отримають співфінансування від Проекту GIZ у сумі
20 тисяч євро, – зазначив Тарас Журавель.
– Основна задача – об’єднати громади й дати інструмент для ефективного використання коштів, щоб завдяки Проекту громади змогли вирішити свої проблеми, – наголосив Олег Пругло.
– Основна мета і завдання влади – зробити все можливе, щоб ці проекти реалізувати. Ми діємо сьогодні за європейським принципом, коли об’єднуються всі громади та реалізують проекти, які дають можливість вирішити нагальні питання. Дякую керівникам Проекту за те, що надали Полтавщині пріоритет, – наголосив Володимир Марченко.
Слід додати, що за допомогою цього проекту планується поліпшити умови надання муніципальних, комунальних та адміністративних послуг населенню, а також активізувати співробітництво між міськими, селищними та сільськими громадами.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.