Вагомий внесок до Держбюджету

У  Полтавській митниці Державної фіскальної служби України (ДФС) відбулася нарада митників із керівниками ряду підприємств регіону. Відкриваючи нараду, начальник митниці Микола Калініченко зазначив, що протягом нинішнього року здійснено митний контроль та оформлення понад 30 тисяч митних декларацій, а загальний обсяг експортно-імпортних операцій склав майже 2 мільярди доларів США.
– Цього року митниками полтавського регіону спрямовано до державної скарбниці рекордну суму – понад 2 мільярди гривень, що на 28 мільйонів гривень більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Таких результатів було досягнуто завдяки удосконаленню роботи наших фахівців, – наголосив Микола Калініченко.
Лідерами як за кількістю переміщених через митний кордон України товарів, так і за перерахуваннями податків до Державного бюджету є: ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, ПАТ “Джей Ті Інтернешнл Україна”, ВАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, ТОВ “Союз 2000”, ТОВ “Рибна Партія”, ТОВ “СВГ Плюс”. Зазначалося, що для прискорення надходження імпортованих в Україну товарів до кінцевого споживача митницею здійснювалися дієві заходи щодо вдосконалення організації митного контролю. Нині декларування товарів у електронному вигляді доведено до рівня 98 відсотків від загальної кількості поданих до оформлення митних декларацій. Як результат, за одинадцять місяців поточного року загальний середньостатистичний час митного оформлення товарів у Полтавській митниці не перевищує однієї години.
– Не менш важливою частиною нашої роботи є профілактика митних правопорушень, – зазначив Микола Калініченко.
У поточному році співробітниками митниці заведено 105 адміністративних справ про порушення митних правил. На виконання плану взаємодії митниці з правоохоронними органами проведено 34 спільних спеціальних заходи зі співробітниками УМВС та Головного управління ДФС в Полтавській області. Виявлено 20 фактів незаконного зберігання та реалізації підприємцями області продуктів харчування і тютюнових виробів іноземного виробництва, 12 порушень митного законодавства за фактами неправомірних операцій з транспортними засобами, ввезеними на митну територію України. Загальна сума вилучених товарів, що були об’єктами митних правопорушень, складає майже 1,2 мільйона гривень.
Присутній на нараді генеральний директор ПАТ “АвтоКрАЗ” Роман Черняк висловив побажання керівників підприємств області щодо продовження заходів, пов’язаних із мінімізацією процедур митного контролю, що дасть поштовх до розвитку вітчизняної економіки та наповнення Державного бюджету.
На завершення наради Микола Калініченко наголосив: “Завдяки наполегливій роботі кожного працівника митниці ми не лише виконуємо і перевиконуємо планові показники, а й робимо конкретний вклад у розбудову нашої держави”.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.